Puntverlies voor PSV in Enschede

PSV heeft zondag in de Eredivisie geen goede zaken gedaan. De ploeg was in de uitwedstrijd tegen FC Twente lange tijd veel beter, maar slaagde er niet in het duel naar zich toe te trekken. In Enschede werd het 1-1, waardoor de achterstand op de koploper is opgelopen tot 4 punten.

Minuut stilte
Misschien wel geïnspireerd door de indrukkwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Harry van Raaij begon PSV uitstekend in de Grolsch Veste. Al vroeg nam de ploeg de leiding tegen de verrassing van de Eredivisie. Donyell Malen was in de 8e minuut bij de les toen een door doelman Drommel gekeerde hoekschop voor zijn voeten viel: 0-1. Ietsje eerder voorkwam Drommel al een nog vroegere voorsprong voor PSV toen Noni Madueke aan de Twentse-aandacht ontsnapte. Oog in oog met de keeper miste de Engelsman echter.

Gemiste kansen
Niet alleen hij had in het eerste half uur een doelpunt op de schoen. Ook enkele veelbelovende mogelijkheden waarbij Eran Zahavi betrokken was, hadden PSV meer kunnen en soms zelfs moeten opleveren. Onder meer toen hij kort voor rust mocht aanleggen vanaf elf meter, maar de strafschop niet benutte. Zo kon Hoofdcoach Roger Schmidt eigenlijk alleen maar ontevreden zijn over het scorend vermogen van zijn ploeg.

Dominant
Domineren deed PSV in Enschede namelijk wel en dat terwijl het niet kon beschikken over Mario Götze en Ryan Thomas. Beiden kampten met lichte klachten. Daar tegenover stond de terugkeer van Cody Gakpo, Nick Viergever, Timo Baumgartl én Jorrit Hendrix in de selectie. Het viertal miste voor de laatste interlandbreak een aantal wedstrijden wegens Coronabesmettingen, maar op dat gebied lijkt PSV het ergste inmiddels te hebben gehad.

Domper
Op het veld kreeg PSV in de tweede helft wel een flinke domper te verwerken. Ondanks het goede spel, kreeg het na ruim een uur spelen de gelijkmaker om de oren. Na een wat ongelukkige handsbal van Gakpo benutte Danilo de daaropvolgende strafschop. Het was een tegentreffer die zich liet voelen. Veel minder dan in de zestig minuten daarvoor, kwam PSV nog aan powervoetbal toe. FC Twente leek daarentegen beter te gaan voetballen. Dankzij Yvon Mvogo bleef PSV een nederlaag bespaard.