PSV’ers vliegen uit voor laatste interlandperiode van het jaar

PSV’ers vliegen uit voor laatste interlandperiode van het jaar
2 min

Geen Eredivisie-voetbal op het programma dit weekend. In plaats daarvan sluiten veel PSV’ers zich aan bij hun nationale teams voor de komende interlandperiode. De volgende spelers vertegenwoordigen hun thuisland.

EK-kwalificatie
Bruma speelt met Portugal de laatste EK-kwalificatiewedstrijden tegen Litouwen en Luxemburg. Portugal, de huidige titelhouder van het EK, staat tweede in de groep en kan zich tegen Litouwen kwalificeren voor de eindronde. Michal Sadílek speelt ook EK-kwalificatieduels. Met Jong Tsjechië tegen San Marino en Kroatië.

Internationaal
Buiten de Europese velden mag Ritsu Doan zich melden bij Jong Japan die vriendschappelijk tegen Colombia speelt. Érick Gutiérrez speelt met Mexico in de CONCACAF Nations League tegen Panama en Bermuda. Ryan Thomas sluit zich aan bij de selectie van Nieuw-Zeeland voor vriendschappelijke wedstrijden tegen Ierland en Litouwen.

Oranje
Jeroen Zoet en Denzel Dumfries zijn opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Donyell Malen en Steven Bergwijn zaten er de vorige interlandperiode ook bij, maar zijn deze keer niet opgenomen in de selectie van Ronald Koeman. Beide spelers kampen met een blessure. Cody Gakpo mag zich melden bij Jong Oranje.