PSV’ers tevreden na ‘zorgeloze middag’

Artikel
PSV’ers tevreden na ‘zorgeloze middag’

De ploeg kwam weinig in de problemen tegen Fortuna Sittard en boekte een eenvoudige overwinning. De PSV’ers zijn goed gestemd, maar zien nog wel enkele verbeterpunten.

Terecht gewonnen
De ruime overwinning zorgt voor goede gemoederen bij het team. Roger Schmidt is een tevreden trainer: “Ik ben heel blij met de prestaties van de ploeg. We verwachtten geen makkelijke wedstrijd en de vroege blessure maakte het lastiger. Maar we hebben veel kansen gecreëerd en terecht gewonnen. De tegengoal irriteert me een beetje, maar dat is een van de weinige minpunten.”

Invallers
De selectie van PSV is op dit moment niet heel ruim vanwege blessures. Schmidt is heel blij om te zien dat het team dit goed opvangt. “De invallers waren heel belangrijk. Doan speelde goed en scoorde. Bruma maakte er zelfs twee”, zegt Schmidt bij ESPN. “Ook Mauro JR, die nog een beetje ritme mist, speelde een goede wedstrijd en maakte de 90 minuten vol. Nu hebben we twee weken om te herstellen.”

Zorgeloze middag
“Het was een redelijk zorgeloze middag denk ik”, vertelt Marco van Ginkel. De aanvoerder speelde in de tweede helft en scoorde nog bijna met zijn eerste balcontact. “We hebben veel controle gehouden, in de tweede helft wisten we goed de ruimte te vinden. Toen de tweede goal erin ging was het wel klaar. We zijn heel blij met de vier goals, maar het hadden er meer kunnen zijn natuurlijk.”

Tegenvaller
Een tegenvaller in de wedstrijd was het doelpunt van Fortuna Sittard, die eigenlijk uit het niets viel. André Ramalho baalt ervan: “Ik kon er weinig aan doen, het kwam als verrassing. Ik ben kritisch op mezelf, maar moet het nu naast me neerleggen.” Bij de goals van PSV leverde Ramalho nog een grote bijdrage, met een geweldige assist op de 0-2. “Dat maakt de eigen goal wel een beetje goed, maar als het aan mij ligt scoren we nog veel vaker”, vertelt de verdediger. “Nu gaan we met opgeheven hoofd de interlandbreak in en komen we sterker terug.”

Bekijk ook