PSV’ers over prachtgoals: ‘Het liefst scoor ik elke wedstrijd’

Artikel
PSV’ers over prachtgoals: ‘Het liefst scoor ik elke wedstrijd’

PSV scoorde drie keer tegen AZ en alle goals waren fraai op hun eigen manier. De eerste treffer van Olivier Boscagli stak er wel bovenuit. De middenvelder genoot er enorm van, vertelt hij bij ESPN.

Boscagli
“Ik besloot de kans te nemen die ik kreeg. Ik had een beetje geluk dat hij erin ging, maar nu hoop ik natuurlijk op meer. Vorig seizoen scoorde ik twee keer in het hele seizoen, met het hoofd. Nu zit ik al op twee doelpunten. Het liefst scoor ik elke wedstrijd.” De Monegask viel in op het middenveld voor Ibrahim Sangaré en bekroonde dat dus met een treffer. Een prettige positie, vindt hij zelf: “De coach weet dat ik hier kan staan. Vanaf het middenveld kan ik meer aanvallen en daar kan ik van genieten. Ook achterin ben ik op mijn plek.”

Vertessen
Yorbe Vertessen had slechts negen minuten nodig om het net te vinden. Hij wurmde zich voorbij de verdediging van AZ, hield de bal knap bij zich en schoot met beheersing binnen. De spits geniet van het moment: “Elke situatie is anders, op dat moment koos ik om te lopen en het leverde een goede goal op. AZ zette veel druk en maakte het ons moeilijk, maar toen de tweede goal viel kwam er meer ruimte voor ons. Ik probeerde mijn snelheid te gebruiken en dat werkte. Het is nooit makkelijk om als invaller te spelen maar ik ben dankbaar voor elke minuut die ik maak. Als ik blijf scoren, blijven de minuten komen.