'PSV'ers in basis Oranje'

'PSV'ers in basis Oranje'
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Basisplaats Ihattaren bij Oranje O19
Het Nederlands elftal O19 moest voor de EK-kwalificatie spelen tegen Wales O19. Mohamed Ihattaren startte in de basis. Hij speelde 71 minuten mee. Daarna werd hij vervangen door Ole ter Haar Romeny van NEC. Uiteindelijk wist Oranje de wedstrijd te winnen met 2-1. In dit artikel van Ons Oranje lees je het uitgebreide verslag van deze interland. Ook het Eindhovens Dagblad was aanwezig bij de interland en merkte op dat Ihattaren erg populair was: ''Hé, da’s Ihattaren, roept een jongetje van een jaar of tien op de tribune van HHC Hardenberg.” Toch zegt de middenvelder tegen het ED niet helemaal fit geweest te zijn. “Ik was niet helemaal fit vanavond. Een beetje grieperig en misschien dat ik daarom niet kon brengen wat ik wilde brengen. Ik ben blij dat we alsnog gewonnen hebben.” Doelt de speler op de late goal van Nederland.

Koeman drinkt koffie met Ihattaren
Tijdens de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman gaat het over de situatie met Ihattaren. Hij kan voor zowel Marokko als Nederland opgeroepen worden. De Marokkaanse bond sprak de wens uit dat zij hoopten dat Ihattaren voor Marokko zou kiezen. Koeman antwoordde daar het volgende op: “Ik heb hem hier in Zeist gesproken toen hij hier met Oranje O19 was. We proberen alle grote talenten voor Nederland te behouden, maar uiteindelijk is het altijd de keuze van de speler. Maar het houdt ons wel bezig”, aldus de bondscoach.

Reinier Robbemond verlengt contract
Assistent-trainer Reinier Robbemond heeft zijn contract verlengd bij PSV 1. De optie om te verlengen heeft hij gelicht waardoor de oud-speler van onder andere AZ en FC Utrecht t/m 2021 onder contract staat.

Vermoedelijk twee PSV’ers in basis Nederlands elftal
Het Nederlands elftal begint vanavond de EK-kwalificatie met een wedstrijd in De Kuip tegen Wit-Rusland. Het Algemeen Dagblad plaatste de vermoedelijke opstelling in de krant. Daarin staan zowel Denzel Dumfries als Steven Bergwijn in de basis. Op de foto hieronder staan de overige spelers waarvan het AD denkt dat zij een basisplaats krijgen van de jarige bondscoach Ronald Koeman.

Einde carrière voor Jonathan Reis
“Jonathan Reis heeft genoeg pijn geleden”, kopt het Eindhovens Dagblad. In 2010 kwam de oud-PSV’er hard in botsing met Roda JC-doelman Przemysław Tytoń waaraan hij een ernstige knieblessure overhield. “Mijn laatste wedstrijd dateert van een jaar geleden. Het gaat hem niet meer worden,” vertelt de Braziliaan aan het ED. Ook zegt Reis in het artikel wat hij nu doet en beschrijft hij zijn goede relatie met Fred Rutten.