PSV zegeviert bij SC Cambuur: 1-2

PSV heeft ook de tweede competitiewedstrijd van 2015 gewonnen. Op bezoek bij SC Cambuur werd het 1-2 door doelpunten van Wijnaldum en Depay

Eerste helft: doelpunt Wijnaldum
PSV begon zaterdag weer met de vertrouwde namen en dat resulteerde in de tweede minuut al bijna in de 0-1. Een voorzet van Wijnaldum was net te scherp voor Memphis, die er net niet bij kon. Daarna kreeg Cambuur het initiatief in handen en kwamen er een aantal kansen voor de thuisploeg. Bartholomew Ogbeche schoot van dichtbij naast en even later moest Jeroen Zoet de eerste redding verrichten, eveneens op een schot van Ogbeche. Vijf minuten later moest hij weer aan de bak, maar ook de poging van Sinan Bytyqi wist hij te keren. Vlak voor rust was het PSV dat toesloeg. Georginio Wijnaldum kopte binnen uit een indraaiende voorzet van Jetro Willems: 0-1.

Georginio Wijnaldum scoorde de 0-1 op aangeven van Jetro Willems © Pics United Georginio Wijnaldum scoorde de 0-1 op aangeven van Jetro Willems © Pics United

Memphis beslist de wedstrijd
In het eerste deel van de tweede helft vielen er voor beide ploegen nauwelijks hoogtepunten te noteren. Cambuur en PSV hadden moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de tegenstander. Een kwartier voor tijd lukte dat Memphis Depay echter wel. Een pass van Santiago Arias werd geblokt, maar niet genoeg om via een stuit bij Memphis terecht te komen. Hij kopte de bal heel beheerst over de uit zijn goal komende Nienhuis: 0-2. Cambuur probeerde nog een slotoffensief eruit te persen en kreeg een klein beetje hoop toen invaller De Ridder nog scoorde. Tot 2-2 kwam het echter niet. Daardoor boekte PSV de tweede competitiezege van 2015: 1-2.