PSV won vijf keer op rij van PEC Zwolle

PSV won vijf keer op rij van PEC Zwolle
2 min

Met PEC Zwolle treft PSV een club in vorm. Het elftal van hoofdcoach John van ’t Schip staat op de derde plek in de Eredivisie met evenveel punten als nummer twee Ajax. Ajax is de enige ploeg waar PEC dit seizoen van verloor.

Meeste clean sheets
De verdediging van PEC staat dit seizoen als een huis. De ploeg hield al vijf keer de nul, het vaakst van alle teams in de Eredivisie. Lukt het PEC om PSV van scoren af te houden dan vestigen ze in Zwolle een nieuw clubrecord door vijf wedstrijden op rij geen tegendoelpunt te hoeven incasseren. Heel vreemd zou dat niet zijn, want PEC is na PSV de enige club die in eigen huis nog geen punten verspeelde.

PSV wint vaak in Zwolle
PSV kan mooie resultaten overleggen in de recente uitduels met de Zwollenaren. PSV won acht van de laatste negen eredivisie-ontmoetingen in Zwolle. Alleen in 2014 leed PSV een nederlaag: 3-1. PEC ontvangt geen enkele ploeg minder graag dan PSV. PSV wist van alle clubs het vaakst te winnen in Zwolle: twaalf keer in totaal. De laatste vijf wedstrijden tussen beide ploegen besliste PSV in zijn voordeel.

Drietal oud-PSV’ers
Bij PEC staan drie spelers met een PSV-verleden onder contract: Youness Mokhtar, Dirk Marcellis en Stef Nijland. Mokhtar, die zijn jeugdopleiding in Eindhoven genoot, is dit seizoen de gevaarlijkste speler van PEC. De aanvaller maakte vijf doelpunten en is daarmee clubtopscorer. Tegen PSV keert hij terug in de selectie na een hamstringblessure. Waar Mokhtar het eerste elftal niet haalde, kwamen Marcellis en Nijland wel in actie voor PSV 1. Marcellis speelde 92 duels en Nijland dertig.