PSV won sinds 2014 niet in Tilburg

Artikel
PSV won sinds 2014 niet in Tilburg

Met nog drie wedstrijden voor de boeg nadert het einde van het seizoen met rasse schreden. Donderdag gaan Mark van Bommel en zijn team op bezoek in Tilburg bij Willem II. Wil je helemaal up-to-date zijn? Lees dan de feitjes hieronder.

Overwinningen aankomende tegenstanders
PSV moet nog drie wedstrijden afwerken in de Eredivisie.  Eerst staat de ontmoeting met Willem II op het programma en daarna komen nog wedstrijden tegen AZ en Heracles Almelo. Tegen al deze clubs won PSV de eerste ontmoeting eerder dit seizoen.

Elke wedstrijd scoren
Tegen ADO Den Haag scoorde PSV afgelopen zondag drie keer. Daarmee heeft PSV elke wedstrijd in de Eredivisie gescoord. Geen een ander team in de competitie kreeg dit voor elkaar.

Doel schoon houden
In vijftien eredivisiewedstrijden dit seizoen hield PSV de nul. Het kwam slechts één keer voor in de voorgaande acht seizoenen dat PSV vaker de nul hield. Dat gebeurde in 2016-2017. Destijds kwam het zestien keer voor dat PSV geen tegendoelpunt kreeg.

Standaardsituaties
Dit seizoen is PSV koploper wat betreft doelpunten uit standaardsituaties. Al 25 keer maakte de ploeg van Van Bommel op deze wijze een doelpunt. De afgelopen vier seizoen lag het aantal goals via standaardsituaties tussen de 26 en 30.

Vijf keer op rij
Topscoorder van de Eredivisie Luuk de Jong scoorde in de laatste vijfwedstrijden. Het is een lange tijd geleden dat een speler een langere reeks neerzette. In 2004 was het Mateja Kezman die zeven wedstrijden achter elkaar het doel trof. Luuk de Jong staat inmiddels op 27 treffers. Nog nooit maakte hij zoveel goals in één seizoen.

Goede reeks
Ondanks de verrassende nederlaag vorig seizoen, heeft PSV positieve cijfers tegen Willem II. In de laatste 25 ontmoetingen met de Tricolores werd er 22 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en eenmaal won Willem II. Totaal won PSV 62 van de 85 eerdere wedstrijden tegen de club uit Tilburg.

Laatste zege in 2014
PSV won voor het laatst in Tilburg in 2014. Destijds werd het 1-3 dankzij treffers van Jürgen Locadia en Memphis (2x). Daarna volgden twee gelijke spelen en een nederlaag.

Bekijk ook