PSV won laatste zes wedstrijden tegen AZ

PSV won laatste zes wedstrijden tegen AZ
2 min

PSV heeft zowel uit als thuis zijn laatste zes eredivisiewedstrijden tegen AZ gewonnen. Dit is de langste serie overwinningen van PSV tegen AZ in de historie. De laatste twee uitduels van PSV tegen AZ eindigden beide in een 4-2 overwinning. Dit en meer in deze voorbeschouwing in feitjes en weetjes.

Hattrick De Jong  
Vorig seizoen was Marco van Ginkel goed voor twee van de vier goals in de 4-2 overwinning bij AZ. Het seizoen daarvoor maakte Luuk de Jong een hattrick. De laatste overwinning van AZ op PSV in de Eredivisie was in Alkmaar op 28 september 2013: 2-1. In eigen huis heeft AZ 13 van de 38 Eredivisie-wedstrijden tegen PSV gewonnen (9 keer gelijk, 16 keer verlies). Van de in totaal 77 wedstrijden tussen PSV en AZ won PSV er 46 (14 keer gelijk, 17 keer verlies).

Al 16 keer niet de nul tegen PSV  
PSV won eerder dit seizoen op 14 augustus thuis met 1-0 van AZ. Voormalig AZ-speler Héctor Moreno maakte de enige goal in de 52e minuut. AZ kreeg in zijn laatste 16 ontmoetingen met PSV in ieder geval 1 tegentreffer. De laatste keer dat de Alkmaarders de nul hielden tegen PSV was tijdens de 1-0 thuiszege op 20 september 2008.

9 duels zonder clean sheet in de Eredivisie  
In de Eredivisie houdt AZ ook al een tijdje niet de nul tegen andere tegenstanders dan PSV. in zijn laatste 9 eredivisiewedstrijden hield AZ geen enkele keer de 0. Van maart tot augustus 2016 zette AZ voor het laatst een langere reeks zonder clean sheet neer (10). In die reeks zaten 2 wedstrijden tegen PSV, waarin het in totaal 5 keer scoorden.