PSV wint verdiend van Fortuna Sittard

PSV heeft in Sittard verdiend gewonnen van Fortuna. Hoofdcoach Roger Schmidt zag zijn team met 1-3 winnen.

Bananenschil
Met de topper tegen Ajax in de rug en die tegen Feyenoord in het zicht, werd de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op voorhand al aangemerkt als potentiële bananenschil. Fortuna, dat sinds de aanstelling van Ultee als trainer/coach evenveel punten haalde als PSV (28), toonde daarom ook bravoure tegen de ploeg van Schmidt. Een aantal keer zag Yvon Mvogo wat spelers van de thuisploeg voor zijn neus opduiken, maar telkens zonder een tegengoal te hoeven incasseren.

Trainingsgoals
PSV scoorde wel en ging dankzij Eran Zahavi met een verdiende 2-0 voorsprong rusten. De Israëliër was tweemaal het eindstation van nagenoeg perfecte trainingsdoelpunten. Eerst na voorbereidend werk van Jordan Teze en Denzel Dumfries (over rechts) en wat later in de wedstrijd na opbouw van Donyell Malen en Philipp Max (over links). PSV had vervolgens naar 0-3 of zelfs 0-4 kunnen uitlopen, maar mooie kansen waren niet aan Malen en Zahavi besteed.

Doelpunt Cox
In de tweede helft waren de mogelijkheden voor PSV een stuk spaarzamer. Uit een vrije trap schoot Zahavi na 65 minuten spelen nog wel op de paal, maar dat was tot dan toe het enige hoogtepunt van de tweede helft. Fortuna zocht wel naar de aansluitingstreffer, maar kreeg daarop lange tijd slechts één grote mogelijkheid. Na de rentree van Noni Madueke en Mohamed Ihattaren veranderde dat. Invaller Cox schoot twintig minuten voor tijd de 1-2 binnen.

Madueke beslissend
Dat wakkerde de hoop op een resultaat bij de thuisploeg aan. Maar in de rommelige fase die na de treffer volgde trok PSV ‘gewoon’ aan het langste eind. Drie minuten voor tijd maakte Madueke op schitterende wijze aan de onzekerheid een einde. Hij dribbelde in het gat dat Ihattaren voor hem trok en vond de kruising: 1-3. PSV stijgt met de zege naar 54 punten en dat zijn er 8 meer dan Feyenoord dat over precies een week naar Eindhoven komt.