PSV wint niet vaak in De Kuip

Artikel
PSV wint niet vaak in De Kuip

Na de overwinning op Fortuna Sittard staat nu het volgende competitieduel op het programma: de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In de Kuip kan PSV drie belangrijke punten pakken.

Onderling resultaat
Feyenoord is de enige Eredivisieclub waar PSV geen positief resultaat tegen heeft. In 126 ontmoetingen wist Feyenoord 51 keer te winnen. 30 keer werd het gelijkspel en 45 keer ging de winst naar PSV. Wedstrijden tegen de Rotterdammers staan garant voor spanning. Wel heeft PSV een positief doelsaldo tegen Feyenoord. In alle onderlinge wedstrijden heeft PSV 210 keer gescoord en Feyenoord 183.

10-0
Het positieve doelsaldo heeft onder andere te maken met de legendarische 10-0 in 2010. Met een ruststand van 2-0 ging PSV met goede moet de kleedkamer in. Maar niemand had verwacht dat in de laatste 45 minuten nog 8 doelpunten zouden vallen. Jonathan Reis maakte een hattrick, Balázs Dszudzsák en Jeremain Lens vonden het net beide twee keer. Ola Toivonen, Orlando Engelaar en Ibrahim Afellay pikten ook een goaltje mee. Laatstgenoemde was destijds ook aanvoerder van PSV.

De Kuip in 2018
In het kalenderjaar 2018 heeft PSV twee competitiewedstrijden gespeeld tegen Feyenoord in De Kuip. De eerste eindigde in een 1-3 overwinning voor PSV. In iets meer dan een half uur speeltijd stond PSV al op voorsprong door Santiago Arias en Steven Bergwijn. Tonny Vilhena scoorde nog voor Feyenoord maar Gastón Pereiro bepaalde de eindstand. Later dat jaar kwam PSV weer langs in Rotterdam. Toen was de situatie omgekeerd en was het Feyenoord die vroeg op 2-0 voorsprong kwam. Steven Bergwijn kwam nog met de 2-1 maar het was niet genoeg om punten binnen te halen.

Vorm
De vorige speelronde wist PSV 5-0 te winnen van Fortuna Sittard in eigen huis. Feyenoord bezocht een dag later het Gelredome waar 0-0 werd gespeeld tegen Vitesse. Op dit moment staat PSV op de 3e plaats met 31 punten en Feyenoord op plaats 8 met 25 punten. Beide clubs wisten geen overwintering in de Europa League vast te stellen, in de laatste wedstrijd van PSV werd gelijk gespeeld tegen Rosenborg. Feyenoord speelde uit tegen FC Porto en verloor met 3-2.

Feyenoord - PSV is op zondag 15 december om 14.30 uur in De Kuip in Rotterdam. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis en is live te volgen op FOX Sports 2.