PSV wint kraker op winters Kasteel van Sparta

PSV heeft de eerste zege van 2021 geboekt. In een winters Rotterdam was de ploeg de sterkste op een doelpuntrijke avond: 3-5.

Vals begin
Na puntverlies tegen Ajax en AZ wist PSV op voorhand dat het zich tegen Sparta Rotterdam geen misstap kon veroorloven. De start was echter vals op Het Kasteel. Vroeg balverlies leidde in de 4e minuut een tegentreffer in. Met een schot van afstand liet Smeets doelman Yvon Mvogo volstrekt kansloos.

Nieuwelingen helpen
Schmidt had met het drukke programma in zijn achterhoofd zijn team op vier positief gewijzigd. Noni Madueke en Cody Gakpo maakten hun rentree na blessureleed, Timo Baumgartl en Mauro Junior hielden Denzel Dumfries en Donyell Malen op de bank. Twee van die nieuwelingen namen PSV in de 24e minuut bij de hand. Met een kopbal promoveerde Mauro een voorzet van Madueke tot gelijkmaker.

Uit de startblokken
PSV probeerde daarna door te pakken op het spekgladde veld in Rotterdam, maar had weinig geluk in de eindfase. Met een nieuwe bal (oranje) na rust, vond PSV dat geluk wel. Sterker nog: PSV schoot uit de startblokken. In de 48e minuut hadden invaller Donyell Malen en Madueke, na goed voorbereidend werk van Pablo Rosario en Jordan Teze, de ploeg naar een 1-3 voorsprong geschoten.

Doelpuntrijke slotfase
PSV had de wedstrijd daarmee stevig in z’n greep en liep via Philipp Max zelfs uit naar 1-4. De Duitser schoot van twintig meter zijn vijfde Eredivisie-treffer tegen de touwen. Invaller Gravenberch liet daarna Mvogo voor de tweede keer deze avond kansloos en bracht de thuisclub terug tot 2-4. Twee minuten voor tijd werd het nóg spannender toen de Spartanen een strafschop benutten: 3-4. In de blessuretijd maakte Malen aan alle onzekerheid een eind: 3-5.