PSV wint Johan Cruijff Schaal dankzij Pröpper

PSV wint Johan Cruijff Schaal dankzij Pröpper
2 min

PSV heeft voor de elfde keer in de clubhistorie de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In een boeiend gevecht met Feyenoord bleek een doelpunt van Davy Pröpper voldoende. Phillip Cocu pakte daarmee zijn vijfde prijs als hoofdtrainer van PSV.

Pröpper breekt de ban
Cocu, die Schwaab in de basis liet debuteren, kon met tevredenheid terugkijken op de eerste helft. Zijn ploeg pakte na een klein kwartier aftasten van beide zijde het initiatief en gaf dat de gehele eerste helft niet uit handen. PSV oogde scherp, was Feyenoord voor rust voetballend de baas en uitte dat in de score dankzij een doelpunt van Pröpper. De middenvelder dook in de 38e minuut vrij op in het strafschopgebied van de Rotterdammers en schoof de bal met enige precisie in de verre hoek achter doelman Hansson. Het was lang niet het enige gevaar van PSV voor rust. Zo trof Guardado in de openingsfase al de lat vanuit een vrije trap en had De Jong PSV eigenlijk al vanaf de stip op voorsprong moeten zetten, maar hij miste een strafschop.


Feyenoord stormt, PSV wint
Over het verloop van de tweede helft zal Cocu minder tevreden zijn. Feyenoord kwam na rust namelijk stukken beter voor de dag dan in de eerste 45 minuten en kreeg al snel kansen op de gelijkmaker. Zo stuitte Vilhena op de uitstekend uit zijn goal gekomen Zoet, maaide Toornstra in kansrijke positie over en haalde Guardado een kopbal van verdediger Botteghin van de lijn. Locadia stelde daar namens PSV enkel een gevaarlijk schot van afstand tegenover. Pas in de slotfase kreeg PSV weer wat grip op het aanvalsspel van Feyenoord. Via Willems en Narsingh kreeg de ploeg zelfs de kans om het duel op slot te gooien, maar de ene goal van Pröpper was uiteindelijk voldoende om Phillip Cocu na twee titels, een KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal van vorig seizoen, zijn vijfde prijs als hoofdtrainer van PSV te bezorgen.