PSV wint in spookdecor van Fortuna Sittard

PSV sluit het eerste blokje wedstrijden af als medekoploper van de Eredivisie. Na een tumultueus duel met Fortuna Sittard stond in het Philips Stadion uiteindelijk 2-0 op het scorebord.

Dunne wedstrijdselectie
Tegen Fortuna Sittard kon Hoofdcoach Roger Schmidt op een behoorlijk gedeelte van zijn selectie geen beroep doen. Armindo Bruma en Timo Baumgartl ontbraken omdat zij van PSV de ruimte hebben gekregen een (tijdelijke) overstap naar een andere club af te ronden en verder miste de Duitser vijf spelers wegens fysieke malheur, onder wie Mo Ihattaren en Philipp Max.

Buitenspeltreffers
Maar ondanks die vele afwezigen was de start van PSV uitstekend in het lege Philips Stadion. Al na vijf minuten opende Donyell Malen op aangeven van Eran Zahavi de score. De spits omspeelde doelman Koselev en rondde in het spookdecor bekwaam af. PSV, dat zeker in de beginfase veel pressie ontwikkelde op de defensie van Fortuna Sittard, leek daarna snel uit te gaan lopen naar een flinke score. Dat bleef echter uit, niet in de laatste plaats omdat de Sittardse buitenspelval viermaal (!) roet in het eten gooide.

Veel gevaar
De bezoekers beten ondertussen zelf ook fel van zich af. Na het sterke openingskwartier van PSV, kwam Fortuna Sittard er meermaals gevaarlijk uit en had PSV het aan Yvon Mvogo te danken dat het de leiding in de wedstrijd bleef houden. De Zwitser redde een aantal keer knap of zag een poging op de lat of over zijn doel belanden.

Madueke
Pas diep in de tweede helft kreeg PSV wat grip op het aanvalsspel van de bezoekers en kon het via via Noni Madueke uitlopen naar 2-0. De invaller pikte in de 85e minuut een afgeslagen hoekschop van Fortuna Sittard op, zette een versnelling in en tekende voor de beslissing. De zege brengt PSV na vier wedstrijden op tien punten, evenveel als medekoplopers sc Heerenveen en Feyenoord. Na komend interlandweekend volgt een uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

De PSV'ers staken voor de aftrap medespeler Maxi Romero een hart onder de riem met speciale shirts De PSV'ers staken voor de aftrap medespeler Maxi Romero een hart onder de riem met speciale shirts