PSV wil waardig afsluiten en verkoopt ‘nee’

Artikel
PSV wil waardig afsluiten en verkoopt ‘nee’

Daags voor de wedstrijd ging het amper over PSV - Heracles Almelo. Op de persconferentie blikte hoofdcoach Mark van Bommel kort vooruit op het slotduel van deze competitie en ging hij in op geruchten die vandaag de media in werden geslingerd.

Bergwijn
De Telegraaf pakte vandaag uit met het nieuws dat Ajax concrete interesse zou hebben voor Steven Bergwijn. Volgens de leiding van PSV is een transfer van de buitenspeler onbespreekbaar. Een mening die Van Bommel deelt. “Dat gaat in het geval van Stevie zeker niet gebeuren”, zei hij na de training. “Een buitenlandse transfer misschien wel, binnenlands zeker niet.”

Gelachen
“Het zijn geruchten, er is geen bod geweest en voor een verkoop heb je twee partijen nodig”, vervolgde Van Bommel. “Ik heb Stevie vanochtend gesproken, ook hierover en we hebben gelachen om de berichten die in de krant stonden.”

Waardig afsluiten  
Wie alle berichtgeving van vandaag leest, zou bijna vergeten dat PSV nog 90 minuten moet voetballen. Van Bommel wil het seizoen in ieder geval op een waardige manier afsluiten. “We hebben ons niet anders voorbereid dan normaal. Het doel is gewoon winnen. Of we Luuk gaan helpen om topscorer te worden? Het zou mooi zijn als hij de dertig haalt, want dan hebben we in ieder geval twee keer gescoord.”

Niet goed gedaan
“Je kunt een heel mooi verhaal maken. We hebben heel vaak gescoord, de minste tegengoals moeten incasseren, van de eerste 17 wedstrijden er 17 gewonnen, maar aan het eind van de rit hebben we geen prijs. En als je geen prijs haalt heb je het niet goed gedaan.”