PSV wil uitreeks doorzetten in Heerenveen

PSV wil uitreeks doorzetten in Heerenveen
2 min

De indrukwekkende statistieken die PSV in uitduels neerzet, zouden zomaar beëindigd kunnen worden in Heerenveen. PSV won tot vandaag dertien uitduels op rij, maar van de afgelopen tien eredivisiewedstrijden in en tegen Heerenveen won PSV slechts twee keer. Van de laatste vier uitduels tegen sc Heerenveen verloor PSV er drie en speelde het vorig seizoen gelijk.

Traditioneel moeilijk
PSV heeft het dus traditioneel moeilijk in Heerenveen. De laatste zege in het Abe Lenstra Stadion dateert alweer van 2011. Van de huidige selectie is Jetro Willems de enige die er toen al bij was. Alle andere PSV’ers hebben dus nog nooit namens PSV in Heerenveen gewonnen. PSV scoorde in de afgelopen 34 thuisduels minimaal één keer. Er is maar één eredivisieclub die ooit een indrukwekkender reeks neerzette en dat was toevallig sc Heerenveen tussen 1995 en 1998. De laatste keer dat PSV niet tot scoren kwam in een uitduel was twee jaar geleden en ook dat was tegen Heerenveen. Daley Sinkgraven maakte toen de enige goal voor de Friezen.

Luciano Narsingh speelde vier seizoenen in het shirt van de komende tegenstander | © Soccrates Luciano Narsingh speelde vier seizoenen in het shirt van de komende tegenstander | © Soccrates

Mijlpaal Luuk
Hoewel veel statistieken dus in het voordeel van Heerenveen zijn, hoeft PSV niet te wanhopen. Immers, van de veertien eredivisiegoals dit seizoen maakte PSV er dertien buitenshuis. Daarbij is Luuk de Jong traditioneel sterk tegen sc Heerenveen. In tien duels scoorde de PSV-spits acht keer tegen de Friezen. Alleen Dirk Kuyt (12) en Blaise N’Kufo (9) scoorden vaker tegen sc Heerenveen. Daarbij nadert De Jong een mijlpaal: als hij scoort tegen Heerenveen is dat zijn vijftigste eredivisiegoal in het shirt van PSV. Als hij twee keer scoort komt hij op gelijke hoogte met Ronald Koeman, die 51 doelpunten maakte in het rood-wit. Als Luuk de Jong overigens aan de aftrap verschijnt wordt dat zijn 100e officiële wedstrijd voor PSV.

Luuk de Jong kan vanavond zijn 50e eredivisiegoal in zijn 10e officiële wedstrijd voor PSV scoren | © Soccrates Luuk de Jong kan vanavond zijn 50e eredivisiegoal in zijn 10e officiële wedstrijd voor PSV scoren | © Soccrates