PSV wil seizoenshelft mooi afsluiten tegen Vitesse

Artikel
PSV wil seizoenshelft mooi afsluiten tegen Vitesse

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt PSV Vitesse in het Philips Stadion. Na een sterk begin van de competitie maakt Vitesse niet de beste fase van het seizoen door. Het elftal van Henk Fraser won slechts één van zijn zeven laatste wedstrijden en is naar de zevende plek gezakt. Ongeveer een maand geleden werd ADO Den Haag met 2-0 verslagen.

Zegereeks
PSV heeft al acht eredivisiewedstrijden op rij gewonnen van Vitesse. De laatste nederlaag die PSV leed tegen de Arnhemmers was al ruim vier jaar geleden. Dat was wel meteen een flinke: PSV verloor in eigen huis met maar liefst 6-2. Sindsdien is het Vitesse niet meer gelukt om nog te scoren in het Philips Stadion.

LoLo
De vorige ontmoeting tussen beide ploegen verliep een stuk gunstiger voor PSV. Het elftal van Phillip Cocu was nog geen twee maanden geleden in een goede wedstrijd met 4-2 te sterk in Arnhem. Jürgen Locadia leek met een eigen doelpunt een ongelukkige middag te beleven, maar dit maakte hij ruimschoots goed door twee keer te scoren. Ook Hirving Lozano liet twee goals aantekenen en Mason Mount zorgde voor het slotakkoord.

Mogelijke mijlpaal De Jong
Afgelopen weekend speelde Luuk de Jong tegen ADO zijn tweehonderdste eredivisieduel. Tegen Vitesse kan de spits een nieuwe mijlpaal bereiken. Als De Jong opnieuw scoort dan betekent dat zijn honderdste eredivisietreffer. In de laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie lukte hem dat en ook in het bekertreffen tegen VVV-Venlo was De Jong trefzeker.