PSV wil reeks tegen Groningen verlengen bij herstart Eredivisie

Artikel
PSV wil reeks tegen Groningen verlengen bij herstart Eredivisie

PSV speelt aankomende zondag tegen FC Groningen zijn eerste wedstrijd van 2022. De ploeg sloot de eerste helft van dit seizoen af als winterkampioen en is gebrand deze positie vast te houden. Wie naar de geschiedenis kijkt, ziet dat FC Groningen daarvoor een goede tegenstander is. De club won zijn laatste zeven Eredivisie-duels tegen de Groningers.

Langste reeks
Deze reeks is de langste aaneenschakeling overwinningen van PSV tegen de Groningers in de Eredivisie. De laatste nederlaag van PSV tegen FC Groningen was op 29 maart 2014. Destijds werd het in de Eredivisie 2-3 in Eindhoven. Sindsdien is PSV in alle competities ongeslagen tegen Groningen (W11-G5-V0).

Eerdere ontmoetingen
Eerder dit seizoen won PSV in de Eredivisie thuis met 5-2 van FC Groningen. Cody Gakpo was bij drie treffers betrokken met één doelpunt en twee assists.

Topscorers
Yorbe Vertessen en Cody Gakpo zijn PSV's topscorers in de Eredivisie dit seizoen met beide zes doelpunten. Vertessen maakte vier van zijn zes goals als invaller.·

Koploper
PSV ging de winterstop in als koploper in de Eredivisie met één punt voorsprong op Ajax. Van de laatste drie keer dat de Eindhovenaren in de winterstop bovenaan de Eredivisie stonden, werden ze in twee seizoenen (2014-2015 en 2017-2018) uiteindelijk ook kampioen.

22 punten
PSV won zeven van zijn laatste acht Eredivisie-duels en behaalde hiermee 22 punten. Concurrenten Ajax, Feyenoord Vitesse, AZ en FC Twente behaalden in die periode 17 punten.

Oude bekende
Ritsu Doan speelde 61 Eredivisie-wedstrijden voor FC Groningen tussen 2017 en 2019. Hij maakte in die periode vijftien doelpunten.

Nieuwe aanwinst
PSV start de eerste wedstrijd van het jaar met een nieuwe aanwinst in de selectie. Joey Veerman maakte afgelopen maand de directe overstap van sc Heerenveen naar PSV. De spelers die hem voorgingen waren onder anderen Ruud van Nistelrooy, Gerald Sibon en Denzel Dumfries.