PSV wil kater wegspoelen tegen taaie Tilburgers

Artikel
PSV wil kater wegspoelen tegen taaie Tilburgers

Na de klap in Enschede heeft PSV geen tijd om te rouwen. Willem II wacht. Dat lijkt gezien de historie de ideale tegenstander om de kater weg te spoelen. Maar de Tilburgers hebben een taaie ploeg dit jaar.

PSV sinds 2000 oppermachtig
In eigen huis verloor PSV in de Eredivisie sinds 1983 niet meer van Willem II. Vijfentwintig keer won PSV, twee keer speelde het gelijk. Sinds 2000 werd in het Philips Stadion zelfs geen punt meer verspeeld tegen Willem II. In totaal won PSV nu de laatste dertien thuisduels tegen Willem II. Alleen tegen Haarlem (veertien, 1974-1989) en FC Utrecht (1997-nu) heeft PSV langere reeksen.

Weinig goals
Eerder dit seizoen bleef het in Tilburg echter 0-0. Tekenend voor de kracht én de zwakte van Willem II dit seizoen. Na Roda JC is Willem II namelijk de minst scorende ploeg in de Eredivisie. Tegelijkertijd is de nummer elf van de Eredivisie ook het team dat na de top drie het minst aantal tegengoals kreeg. Bovendien heeft de ploeg van coach Erwin van de Looi al negen clean sheets. Alleen Feyenoord, Ajax, PSV en FC Utrecht hadden er meer.

Tien man
Vorig seizoen won PSV met tien man van Willem II. Na bijna een uur spelen kreeg Santiago Arias zijn tweede geel. In de 68e minuut maakte Marco van Ginkel alsnog de 1-0, waarna Luuk de Jong tien minuten later een penalty verzilverde.