PSV Vrouwen versterkt zich met Maruschka Waldus

Artikel
PSV Vrouwen versterkt zich met Maruschka Waldus

Maruschka Waldus sluit met ingang van het nieuwe seizoen aan bij PSV Vrouwen. De Nederlandse centrale verdedigster komt over van Adelaide United en tekent voor twee seizoenen in Eindhoven.

Ervaren
De 28-jarige speelster keert terug naar haar thuisland en de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, waar ze in 2011 haar voetbalcarrière in Heerenveen startte. Waldus heeft sindsdien een rugzak aan ervaring opgedaan in diverse internationale competities. De verdedigster speelde de afgelopen jaren in Amerika, Zweden, Duitsland, IJsland, Noorwegen en Australië. Voor haar overstap van Vålerenga naar Adelaide United won Waldus in december 2020 de beker en landstitel met de Noorse ploeg. In Nederland kwam Waldus eerder uit voor sc Heerenveen (2011-2014) en FC Twente (2016-2017).

Bewuste keuze
De Friezin verblijft momenteel nog in Australië en sluit met ingang van het nieuwe seizoen aan bij de ploeg van coach Rick de Rooij. Waldus kijkt uit naar haar overstap naar PSV: “Ik heb enorm veel zin om bij PSV aan de slag te gaan. PSV heeft een erg talentvolle groep en staf. De Herdgang is een professionele omgeving en de club heeft ambities op nationaal en Europees niveau. Voor mij was de keuze om terug te keren naar Nederland niet moeilijk. Ik hoop dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan die ambities en het behalen van prijzen.”

Bekijk ook