PSV Vrouwen verliest eerste duel met Feyenoord

Vrouwen

PSV Vrouwen is in de eerste confrontatie met Feyenoord Vrouwen onderuit gegaan. Op Sportpark Varkenoord won de Eredivisie-debutant met 2-1.

Voor het eerst stonden PSV Vrouwen en Feyenoord Vrouwen tegenover elkaar. Coach Rick de Rooij moest het in Rotterdam doen zonder geblesseerden Esmee Brugts, Caroline Rask en Laura Strik.

Moeizame eerste helft
De eerste helft verliep moeizaam voor PSV. Al binnen vier minuten kopte Romée van de Lavoir de thuisploeg op voorsprong. Ook hierna lukte het PSV niet om controle te krijgen over de wedstrijd. In de 27e minuut verdubbelde Feyenoord zelfs de voorsprong. Na een aanval van PSV verraste Maxime Bennink met een snelle counter: 2-0.

Doelpunt Pattiwael
PSV moest na rust wat rechtzetten. Jeslynn Kuijpers en Naomi Pattiwael kwamen in het veld voor Melanie Bross en Maxime Snellenberg. Even later viel Amalie Thestrup in voor Gio Carreras. De wissels zorgden meteen voor een paar grote kansen. Kuijpers was als eerst aan de beurt, maar de bal belandde in de handen van keepster Jacintha Weimar. Vlak hierna wist Pattiwael het net wel te vinden. De aansluitingstreffer kwam op haar naam na een knap afstandsschot.

Kansen in slotfase
PSV voerde de druk hierna nog hoger op en bood steeds meer tegenstand aan Feyenoord. Zo schoot Janou Levels, voor het eerst opgeroepen voor Oranje, vlak langs het doel en leek Maruschka Waldus bij een corner nog gevaarlijk. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet.