PSV Vrouwen boekt zege in Friesland

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zondagmiddag gewonnen van sc Heerenveen Vrouwen. Op Sportpark Skoatterwâld werd het 0-1.

Vroege voorsprong
PSV begon scherp aan de wedstrijd. In de tweede minuut kwam Jeslynn Kuijpers vlakbij het doel waardoor oud-PSV speelster Dana Foederer moest ingrijpen. Scheidsrechter Peeters zag hierbij ook een overtreding wat reden was voor een strafschop. Van Lunteren, die namens PSV tot nu toe alle pogingen vanaf zestien meter wist te benutten, schoot de bal ook deze keer strak in de hoek. Daarmee kwam PSV al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Buitenspel
PSV bleef de dominerende partij en dat leverde een aantal kansen op. Naomi Pattiwael leek het tweede doelpunt van de wedstrijd te maken. Echter floot Peeters voor buitenspel. Zo bleef het nog spannend tot de rust.

Uitoverwinning
In de tweede helft begonnen de Friezen de druk hoger op te voeren en deden ze niet onder aan PSV. Dit leverde een aantal kansen op voor de thuisploeg, waarbij Sari van Veenendaal een aantal keer moest ingrijpen. Tot scoren kwamen ze niet meer. PSV wist de wedstrijd met zes minuten extra tijd uit te spelen en boekt daarmee de eerste uitoverwinning van het seizoen.

PSV Vrouwen - ADO Den Haag
Volgende week staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Het is nog onbekend of deze wedstrijd met publiek gespeeld mag worden.