PSV verwelkomt assistent-trainer Brood

Artikel
PSV verwelkomt assistent-trainer Brood

Hoofdcoach Phillip Cocu voegt Ruud Brood toe aan de technische staf van PSV. De 52-jarige Brood wordt samen met Chris van der Weerden assistent-trainer van het eerste elftal. Brood, die dit seizoen als hoofdcoach van N.E.C. met het recordaantal van 101 punten kampioen werd van de Jupiler League, tekent bij PSV een verbintenis van een jaar.

Opvolger Ernest Faber
Bij PSV volgt de in Gorinchem geboren Brood Ernest Faber op als assistent-trainer van het eerste elftal. Daarmee is het voor Brood de eerste klus als assistent-trainer in ruim tien jaar tijd. Hij was vanaf het seizoen 2004-2005 hoofdcoach van achtereenvolgens Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en dus N.E.C., dat dit jaar onder zijn leiding promoveerde naar de Eredivisie.

Reactie Ruud Brood
Voor de camera van PSV.TV stelde Brood blij te zijn met zijn overstap naar PSV. “Ik ben nu natuurlijk geen eindverantwoordelijke meer, maar als je deel uit kan maken van een topclub als PSV, is de keuze snel gemaakt. PSV past bij me. Zowel qua ambitie als qua club. Het is mooi om hier te mogen werken. Ik ga er alles aan doen om het resultaat van het laatste jaar door te zetten”, aldus Brood.

Ruud Brood ondertekent een contract voor 1 seizoen met optie op nog 1 seizoen | © PSV Media Ruud Brood ondertekent een contract voor 1 seizoen met optie op nog 1 seizoen | © PSV Media

Bekend met Brabant
Als voetballer stond de nieuwe assistent van Cocu een groot gedeelte van zijn carrière onder contract bij clubs uit Brabant. Via Feyenoord belandde hij bij RBC Roosendaal, FC Den Bosch, Willem II en NAC Breda. In 1998 beëindigde hij zijn voetballoopbaan en ging hij bij NAC Breda aan de slag als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding. Zijn debuut als hoofdtrainer beleefde hij in het seizoen 2004-2005 bij Helmond Sport.

Van harte welkom bij PSV Ruud Brood!

Bekijk ook