PSV verloor onder Cocu nog nooit van Twente

Artikel
PSV verloor onder Cocu nog nooit van Twente

Koploper PSV treft zondag FC Twente in het eigen Philips Stadion. PSV heeft met 27 punten uit tien wedstrijden de beste competitiestart van deze eeuw. Tegenstander FC Twente vertoeft met de dertiende plek in het rechterrijtje. Aan kersverse trainer Gertjan Verbeek de taak om zijn ploeg de weg naar boven in te laten zetten.

Laatste puntverlies
PSV wist vorig seizoen niet te winnen van FC Twente. Zowel uit als thuis bleef de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu steken op een gelijkspel. In het Philips Stadion werd het 1-1 door doelpunten van Hectór Moreno en Enes Ünal. Beide spelers vertrokken deze zomer naar het buitenland. Sinds die wedstrijd heeft PSV al zijn thuisduels in de Eredivisie winnend afgesloten. Zestien stuks in totaal. In de laatste vier daarvan kreeg PSV zelfs geen goal tegen.

De Jong
De laatste keer dat PSV thuis van FC Twente verloor was in het seizoen 2011-2012. FC Twente won toen met maar liefst 6-2. Luuk de Jong was destijds nog speler van FC Twente en de spits was verantwoordelijk voor één doelpunt en twee assists. In totaal speelde De Jong tussen 2009 en 2012 75 eredivisiewedstrijden aan Twentse zijde. Daarin scoorde hij 39 keer.

Ongeslagen status
Sinds Cocu bij PSV aan het roer staat kan PSV betere cijfers overleggen tegen FC Twente dan de jaren daarvoor. Met Cocu langs de zijlijn verloor PSV niet meer van de Enschedeërs. PSV won vijf keer en speelde drie keer gelijk.