PSV verloor nog nooit van SC Cambuur

PSV verloor nog nooit van SC Cambuur
2 min
PSV1

PSV neemt het aankomende zaterdag in Leeuwarden op tegen SC Cambuur. In de vijftien duels die PSV tegen de ploeg uit het noorden speelde verloor de ploeg nog geen enkele keer. PSV en Cambuur kennen dit seizoen zelden een saai duel. Het zijn de ploegen die het vaakst betrokken zijn bij een doelpuntrijke wedstrijd.

Ongeslagen
PSV verloor geen van zijn voorgaande vijftien Eredivisie-duels met Cambuur. De ploeg won er dertien en speelde gelijk in 1998 (1-1 in Leeuwarden) en 2013 (0-0 in Eindhoven). De laatste zes duels tegen Cambuur werden allemaal gewonnen. Cambuur bleef alleen tegen Feyenoord (zestienmaal) langer zonder winst dan tegen PSV.

Eerdere ontmoetingen
Eerder dit seizoen won PSV in het Philips Stadion met 4-1 van Cambuur. Doelpunten kwamen op naam van Davy Pröpper, Eran Zahavi, Noni Madueke en Olivier Boscagli. De laatste keer dat PSV op bezoek ging in Leeuwarden was in 2015. De ploeg won destijds met 0-6. Luuk de Jong scoorde die dag een hattrick. Het is tot op heden nog steeds de grootste thuisnederlaag ooit voor Cambuur in de Eredivisie. 

Oude bekende
Dennis Haar is momenteel de eindverantwoordelijke op de bank bij Cambuur. De 45-jarige coach neemt de taken van de tijdelijk afwezige Henk de Jonge over. Haar werkte in het verleden als trainer van Jong PSV met onder andere Cody Gakpo, Mauro Júnior, Jordan Teze, Armando Obispo en Maxi Romero. Gakpo maakte onder Haar zijn eerste treffers in het betaalde voetbal.

Vorm
Cambuur presteert na de winterstop beduidend minder dan voor de winter. De club staat gedeeld laatste op de virtuele ranglijst over het jaar 2022. Het verloor zijn laatste vijf competitiewedstrijden. Cambuur wist als enige ploeg in iedere wedstrijd het net te vinden. Een doelpuntenspektakel ligt op de loer. In wedstrijden van PSV en Cambuur vielen dit seizoen veruit de meeste doelpunten. In alle competitiewedstrijden die PSV dit seizoen speelde vielen er gecombineerd 107 doelpunten, bij Cambuur zijn er dit 105.

Dennis Haar met Mauro Junior Dennis Haar met Mauro Junior
wedstrijden
PSV1