PSV verloor nog nooit in GelreDome

PSV verloor nog nooit in GelreDome
2 min

Exact een jaar na de vorige ontmoeting in Arnhem, nemen PSV en Vitesse het weer in competitieverband tegen elkaar op. Op 29 oktober 2016 won PSV met 2-0 van de Arnhemmers. Daarmee zette het een bijzondere reeks voort.

Twintig jaar niet verloren 
PSV verloor namelijk nog nooit van Vitesse sinds de ploeg in GelreDome speelt. Thuis wacht Vitesse momenteel al twintig eredivisieduels op een zege op PSV (W0-G9-V11). De laatste thuiszege dateert van 16 februari 1997, toen Vitesse dankzij een goal van Arco Jochemsen met 1-0 won. Phillip Cocu speelde destijds mee bij PSV.

Penalty  
Zijn ploeg kreeg de laatste vier uitduels wel een penalty tegen. Enkel NAC Breda kreeg ooit in meer dan vier opeenvolgende uitduels een doelpunt tegen, dat was in 1973.  

Bijzonder weerzien
Voor Phillip Cocu wordt het duel zondag bijzonder. Voor het tweede jaar op rij viert de hoofdcoach zijn verjaardag in GelreDome. Daarnaast ontmoet hij de ploeg waarvoor hij 137 eredivisiewedstrijden speelde. Ook Marco van Ginkel (93 duels) en Eloy Room (133 wedstrijden) speelden in het verleden voor Vitesse.