PSV verliest zelden van Vitesse

Artikel
PSV verliest zelden van Vitesse

PSV ontvangt Vitesse in speelronde 6 van de Eredivisie. De Arnhemse club heeft een lange geschiedenis met PSV. De clubs strijden dit weekend beide om de koppositie in de Eredivisie. Een blik op de onderlinge resultaten tussen beide teams.

Onderlinge strijd
PSV heeft het thuis meestal niet moeilijk tegen Vitesse. De laatste keer dat de Arnhemse ploeg won in Eindhoven was in 2013. Na deze uitzege heeft Vitesse nog maar één keer weten te scoren tegen PSV in het Philips Stadion. Tussen 2002 en 2012 won PSV tien keer op rij thuis van Arnhemmers. Ook de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de Gelderse ploeg werden gewonnen.

Home Sweet Home
Het Philips Stadion is waar PSV het beste presteert. Op dit moment is PSV ongeslagen in 49 thuisduels op rij in de Eredivisie, 44 keer winst, 5 keer gelijkspel. Tegen Vitesse kan de 50e ongeslagen wedstrijd worden gehaald. De laatste keer dat PSV een reeks van dat niveau neerzette was tussen 1989 en 1992, toen bleef de club 53 wedstrijden ongeslagen in het Philips Stadion. Onder Mark van Bommel verspeelde PSV thuis in de Eredivisie slechts 1 keer punten in 18 thuisduels.

Talisman Malen
Als het om winnen gaat lijkt Donyell Malen de talisman te zijn. PSV heeft nog nooit een wedstrijd verloren waarin Malen wist te scoren. Over alle competities zijn er 14 wedstrijden waarin de aanvaller trefzeker was voor PSV en 13 daarvan werden gewonnen en een keer werd gelijk gespeeld. In de laatste 3 thuisduels van PSV in de Eredivisie wist Malen het net te vinden. Ook bij Oranje debuteerde, scoorde en won de spits. In de Eredivisie heeft PSV 9 keer gescoord tot nu toe, met 9 verschillende doelpuntenmakers.

PSV - Vitesse is live te zien op FOX Sports 2 en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De aftrap in het Philips Stadion is om 20.45 uur.

Bekijk ook