PSV verliest van Vitesse

PSV1

PSV heeft voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie verloren. De ploeg speelde niet groots, maar had ook weinig geluk met de video-arbitrage.

Elftal afwezigen
Voor Roger Schmidt was het tegen Vitesse behoorlijk improviseren. Door blessures en positieve coronatests miste de hoofdcoach van PSV bijna een volledig elftal aan spelers. Naast hem op de bank zaten slechts vijf wisselspelers, waarvan twee doelmannen. En na een kleine tien minuten spelen zag hij zijn ploeg ook al snel een tegentreffer krijgen.

Geen vuist
Vitesse-verdediger Rasmussen knikte de thuisploeg namelijk al snel op voorsprong uit een hoekschop. Het gehavende PSV kon daar in de eerste helft geen vuist tegen maken. Ryan Thomas nam het doel van oud-PSV’er Pasveer nog onder vuur, evenals kort voor rust Mohamed Ihattaren deed, maar écht gevaarlijk kon de ploeg niet worden.

Ander gezicht
Dat was in het begin van de tweede helft wel anders. Want zo moeizaam als het in de eerste 45 minuten ging, zo goed kwam PSV in de eerste vijf minuten na rust voor de dag. En na onder meer een maar nipt gekeerde vrije trap van Philipp Max kwam PSV ook op gelijke hoogte. Ditmaal kopte Olivier Boscagli raak uit een hoekschop: 1-1.

Snelle tegengoal
Toch keek PSV al snel weer tegen een achterstand aan. Waar het leek op buitenspel van Openda kreeg de Vitessenaar van de VAR het voordeel van de twijfel en tikte hij zijn ploeg weer op voorsprong: 2-1. PSV hield daarna wel een veldoverwicht, maar kon dat niet omzetten in grote kansen. Enkele mogelijkheden waren er wel, maar grote kansen niet om een gelijkspel af te dwingen. Tot de slotminuut, althans zo leek het. Jorrit Hendrix ging in de zestien naar de grond na een duel met een Vitesse-speler, scheidsrechter Nijhuis floot voor een strafschop, maar VAR Makkelie draaide die beslissing terug.