PSV verliest ruim van Feyenoord: 0-4

Na vier overwinningen op rij verspilt PSV voor het eerste punten dit Eredivisie-seizoen. In eigen huis verloor de ploeg 0-4 van Feyenoord.

Vuurwerk
Nadat de rook van het vuurwerk in een kolkend Philips Stadion was weggetrokken kon de aftrap worden genomen. In de eerste minuten heerste vooral de slordigheid, met balverlies van beide kanten voordat er een dreigend moment kwam. Een uitbraak van Cody Gakpo, die zijn snelheid goed gebruikte, leek voor gevaar te zorgen. Maar de aanvaller werd op tijd afgestopt. Later was het Davy Pröpper die een slimme bal over de verdediging gaf waar Mario Götze van kon profiteren, maar het kwam niet verder dan een voorzet. De momenten brachten pit terug bij de ploeg, die makkelijker begon te voetballen. Bijvoorbeeld bij een knappe jongleeractie van Bruma na een combinatie met Eran Zahavi.

Uit het niets
Na een Rotterdamse hoekschop begon PSV juist het spel meer te dirigeren. Gakpo kwam daarbij tot schot, na een goede pass van Götze. De inzet ging echter vlak naast het doel. De Eindhovense aanvoerder bleef schietgraag. Na versnelling kon hij weer een poging doen in de korte hoek die net naast het doel ging. Phillipp Max probeerde de Rotterdamse defense nog te verrassen met een lage vrije trap om de muur heen, echter had doelman Bijlow de streek door. De vele kansen van de thuisploeg strandde vaak net te vroeg, waardoor geen goed schot gelost kon worden. PSV liet kort de teugels vieren en Feyenoord profiteerde daarvan. Na een snelle uitbrak werd het eerste Rotterdamse schot gelost op het doel van Joël Drommel en de keeper kon niet keren. Gelijk bij de hervatting van het spel klonk het rustsignaal.

Geen weerwoord
PSV had wat goed te maken. Roger Schmidt voerde een tactische wijziging door met drie wissels aan het begin van de tweede helft. Gelijk werd er richting het doel van Feyenoord gestormd om iets terug te doen, waarbij Teze als eerst zich liet zien met een scherpe voorzet waar Gakpo net niet bij kon komen. In een situatie vergelijkbaar met de eerste helft viel er wederom een doelpunt uit het niets. De controle lag in Eindhovense handen maar Feyenoord wist de aansluitingstreffer te maken om de voorsprong te vergroten. Hierdoor kwam PSV voor een zware klus te staan in de slotfase.

Op slot
In het laatste kwartier waren er twee doelpunten om goed te maken. Invaller Yorbe Vertessen probeerde met zijn snelheid het verschil te maken en wist zich regelmatig door de verdediging heen te wurmen, maar tot groot gevaar kwam het niet. Uiteindelijk viel het weer de verkeerde kant op. Een scherp schot in de verre hoek was niet houdbaar voor Drommel waardoor Feyenoord de wedstrijd op slot gooide. In de allerlaatse minuten ging het van kwaad tot erger toen zelfs de 0-4 viel. Het eerste puntenverlies van dit Eredivisie-seizoen werd een feit voor PSV.