PSV verliest ruim in Amsterdam

PSV kon een belangrijke slag slaan in de strijd om het kampioenschap, maar liet het na. Met ruime cijfers werd er verloren van Ajax.

Waarschuwingsschoten
De strijd om de koppositie brak los in Amsterdam. Bij winst kon PSV de eerste plaats in de Eredivisie overnemen. In de eerste minuten werden al schoten gelost. Eerst door Carlos Vinícius die op aangegeven van Bruma op doel kopte. Daarna door Eran Zahavi die een kans kreeg in een moeilijke hoek. De waarschuwing was gegeven. Ajax zocht ook naar succes maar Philipp Max en Ibrahim Sangaré brachten een aantal creatieve oplossingen om balbezit terug te winnen in de openingsfase.

Achterstand
Na een kansrijke openingsfase voor PSV kreeg ook de thuisploeg zijn eerste echte kans, en het was raak. Een harde uithaal was niet te keren voor Drommel waardoor de 1-0 achterstand op het scorebord verscheen. Na een korte periode waarin de Amsterdammers sterk waren nam PSV het initiatief weer terug. Zo kwam Olivier Boscagli heel dichtbij de gelijkmaker met een knappe vrije trap in de verre hoek. Ook het duo Vinícius en Zahavi waren nadrukkelijk aanwezig in en rondom het zestienmetergebied van Ajax. Het werd nog heet onder de voeten op slag van rust door na kansen van de Amsterdammers. Het leverde geen doelpunt op en 1-0 werd ook de ruststand.

Moeilijke klus
De achterstand was te overbruggen. Zo begon PSV ook aan de tweede helft. Na een minuut leverde het al een schot op van Mario Götze, maar de uithaal miste kracht. De Duitser maakte zichzelf weer belangrijk bij een kans van Ajax waar hij zich voor het schot gooide. Ook stond Götze vooraan bij een combinatie die tot een kans voor Vinícius leidde. Het spel werd gedirigeerd door PSV, maar Ajax wist de pijn te vergroten. Uit een hoekschop kon binnengekopt worden voor de 2-0, waardoor PSV een hele moeilijke klus kreeg in het laatste half uur.

Pijnlijk
De klus ging snel van moeilijk naar onmogelijk. Uit de kluts viel de bal goed voor Ajax die daardoor met gemak de derde treffer kon maken. Enkele tactische wijzigingen moesten als breekijzer dienen voor PSV maar de strijd leek een heel eind gestreden. Al helemaal toen het vierde doelpunt voor Ajax viel, en in de absolute slotfase ook de vijfde. Een belangrijke stap kon worden gezet in het kampioenschap, maar PSV liet het na.