PSV verlengt contract ‘ambitieuze’ Duarte

Artikel
PSV verlengt contract ‘ambitieuze’ Duarte

Laros Duarte (21) heeft een nieuw contract getekend bij PSV. De middenvelder, die afgelopen seizoen een vaste waarde was bij Jong PSV, verlengde deze week in gezelschap van zijn ouders, vriendin, vrienden en familie zijn verbintenis in het Philips Stadion tot 2020.

Sinds 2015 PSV’er 
Duarte speelt sinds de zomer van 2015 bij PSV, waar hij destijds in de jeugdopleiding werd opgenomen. Daarvoor speelde de Rotterdammer in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. In zijn eerste seizoen in Eindhoven kwam de middenvelder voornamelijk uit in het O19-team van PSV, maar speelde hij ook al zeven duels in de Jupiler League.

‘Lang naar toegewerkt’   
Vorig jaar verdubbelde dat aantal naar veertien duels in een seizoen en dit seizoen kwam Duarte 31 maal in actie voor het team van trainer Dennis Haar. In die wedstrijden scoorde hij tweemaal. “Dit is een heel mooi moment voor mij”, vertelde hij na het zetten van zijn handtekening. “Ik heb er drie jaar lang naar toegewerkt. Ik ben twee keer geblesseerd geraakt, maar heb dit seizoen ondanks die tegenslagen heel veel stappen kunnen zetten en laten zien wie ik ben.”

PSV 1 
Duarte, wiens jongere broertje voor Sparta speelt, heeft zichzelf de komende jaren als doel gesteld de stap naar PSV 1 te maken. “Via trainingen bij het eerste elftal hoop ik de stap naar de selectie te maken. Dat is de prikkel die ik nodig heb. Aan het begin van het afgelopen seizoen wilde ik vooral belangrijk zijn voor Jong PSV. Dat ben ook ik geweest. Ik merk ook dat ik goed in de groep lig. Hoe nu verder? Hier naartoe natuurlijk”, verwees hij naar het veld in het stadion. 

Duarte voor de camera van PSV TV Duarte voor de camera van PSV TV

Bekijk ook