PSV TV | John de Jong

PSV TV | John de Jong
2 min

Technisch manager John de Jong is te gast in de studio van PSV TV.

Totaalpakket
De Jong liep lange tijd mee met Marcel Brands, de voormalig technisch directeur. In die periode leerde hij naar eigen zeggen enorm veel. Na het vertrek van Brands vervulde de voormalig middenvelder de functie in eerste instantie tijdelijk. Hij benutte die periode om te kijken of de baan bij hem past. “Ik heb goed naar het totaalpakket gekeken en daarna heb ik nagedacht of ik het wilde doen. De samenwerking met Toon (Gerbrands, red.) en Mark (Van Bommel, red.) is erg goed bevallen.” En daarom tekende hij op 1 oktober definitief een vierjarig contract. “Ik vind het mooi om te ondervinden dat ik het echt gaaf vind om te doen.”

Op bezoek bij Brands
Brands is inmiddels werkzaam bij Everton. Binnenkort zoekt De Jong hem op. “Ik wil een kijkje nemen hoe hij daar functioneert en hoe het gaat bij een team in de Premier League. Dat vind ik super interessant. Ik heb acht jaar met hem samengewerkt, dus ik vind het ook gewoon leuk om naar hem toe te gaan.”

Intensieve zomer
Het was voor PSV een drukke en bewogen transferzomer. Voor De Jong direct een mooie uitdaging. “Het was intensief. Het kwam natuurlijk allemaal een beetje op mijn bordje omdat ik nu zelf alle ballen in de lucht moest houden. Dat is allemaal nieuw voor me geweest. Ik ben tevreden over de selectie die we samen hebben kunnen samenstellen.”

Hoe zat het nou met Guti en Thomas?
De naam van Érick Gutiérrez werd tijdens de laatste transferwindow misschien wel het meest genoemd van alle spelers. Het duurde even, maar op 30 augustus kwam het verlossende nieuws naar buiten. Een kijker van PSV TV vroeg zich af of Guti ook was gekomen als Ryan Thomas niet ongelukkig geblesseerd was geraakt. “De vraagprijs van Gutiérrez bleef echt heel hoog. Thomas is een type speler die wij nog niet in de selectie hadden qua kwaliteiten. Uiteindelijk heb ik de afweging gemaakt: eerst Thomas halen en dan kijken of Guti ook nog lukt. Gelukkig is dat gelukt.”

psv
studiouitzending