PSV tien wedstrijden op rij ongeslagen tegen PEC Zwolle

Artikel
PSV tien wedstrijden op rij ongeslagen tegen PEC Zwolle

PSV ontvangt PEC Zwolle in eigen huis als laatste wedstrijd voor de winterstop. Eerder dit seizoen speelden de ploegen al tegen elkaar, destijds in Zwolle. Toen werd het 0-4 in het voordeel van PSV.

10 op rij
PSV heeft het historische overwicht tegen PEC Zwolle. in 39 onderlinge competitiewedstrijden won PSV 27 keer. 6 keer werd het gelijkspel en de overige 6 keer won PEC Zwolle. Bij de laatste ontmoeting won PSV voor de 10e keer op rij tegen de Overijsselse ploeg. In die 10 wedstrijden scoorde PSV 32 keer en PEC Zwolle slechts 6 keer.

Luuk de Jong
De topscorer in onderlinge duels tussen PSV en PEC Zwolle is Luuk de Jong. De spits heeft in 9 duels tegen de Zwollenaren 13 keer gescoord. Het meeste aantal doelpunten wat hij tegen een individuele club heeft gemaakt. De mooiste van deze 9 wedstrijden was voor De Jong het thuisduel in het seizoen 2017-2018. Toen scoorde hij er 3. Het was de 5e hattrick uit zijn carrière op dat moment.

Ryan Thomas
Voor Ryan Thomas had het een bijzondere wedstrijd kunnen worden. Hij kwam in de zomer van 2018 over van PEC Zwolle naar PSV, maar kon vorig seizoen door blessureleed niet tegen zijn oude club in actie komen. Voor hem wordt de reünie met een aantal oud-ploeggenoten opnieuw uitgesteld, want Thomas is niet wedstrijdfit. Het Eredivisiedebuut van Thomas was overigens ook in het Philips Stadion. Destijds bij PSV - PEC Zwolle in 2013, aan de zijde van de tegenstander.

Vorm
Het eigen Philips Stadion blijft een talisman voor PSV. In de laatste 3 jaar werd er slechts 1 keer thuis verloren. 6 keer werd gelijk gespeeld en 49 keer werd gewonnen in eigen huis. Op dit moment staat PSV op de 4e plek in de competitie met 31 punten. PEC Zwolle staat op plaats 15 met 16 punten. Vorig jaar was het andersom, toen stond de Overijsselse club op plaats 16 met 15 punten halverwege het seizoen. 

Doelpuntdebuut
Twee PSV’ers maakten hun eerste competitiedoelpunt tegen PEC Zwolle. Steven Bergwijn deed dit in dienst van PSV bij een 0-4 overwinning in 2016, hij scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. Ook Ritsu Doan scoorde zijn eerste goal in de Eredivisie tegen de Zwollenaren. In 2017 deed hij dat in dienst van FC Groningen. Ook zijn eerste PSV goal was wederom in een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Eerder dit seizoen scoorde hij de 0-3 in een wedstrijd die ook een 0-4 overwinning werd.

PSV - PEC Zwolle is om 19.45 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd is live te volgen op FOX Sports 2 en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Bekijk ook