PSV thuis nog ongeslagen tegen Fortuna Sittard

Artikel
PSV thuis nog ongeslagen tegen Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is de volgende tegenstander van PSV. Na een week om snel te vergeten moet de ploeg van Mark van Bommel zich van zijn beste kant laten zien. De vorige ontmoeting met de Limburgers eindigde in een overtuigende zege voor PSV.

Thuis ongeslagen
De Limburgse tegenstander van PSV heeft nog nooit gewonnen in het Philips Stadion. Alleen 3 keer gelijk gespeeld en 17 keer verloren. Van de laatste 13 thuisduels tegen Fortuna Sittard won PSV er 12, met als enige uitzondering een 1-1 gelijkspel in 2000. De laatste keer dat onze tegenstander wist te winnen van PSV was in 1999. Mark van Bommel speelde destijds nog in dienst van Fortuna Sittard.

75%
De vorige ontmoeting tussen beide ploegen was ook in het Philips Stadion. PSV won deze wedstrijd overtuigend met 5-0. De doelpunten kwamen van Gastón Pereiro, Cody Gakpo en Luuk de Jong maakte een hattrick, hij scoorde toen overigens ook zijn 100e doelpunt in dienst van PSV. Van de 40 competitiewedstrijden die de twee ploegen tegen elkaar hebben gespeeld won Fortuna Sittard er 4, 6 keer werd het gelijkspel en PSV won maar liefst 30 keer. Een winstpercentage van 75% voor de Eindhovenaren.

Wereldgoal Gakpo
Vorig seizoen was dit affiche een bijzondere wedstrijd voor Gakpo. Hij had al twee korte invalbeurten gemaakt in de Eredivisie maar mocht thuis tegen Fortuna Sittard voor het eerst een hele helft meespelen in de competitie. Hij bekroonde het vertrouwen van Van Bommel met een assist op Luuk de Jong en zijn eerste Eredivisiegoal. Met een geplaatst schot van buiten het zestienmetergebied drukte hij zijn stempel op de wedstrijd.

Vorm
PSV zit in een vormdip. In de laatste 9 wedstrijden werd er slechts 1 keer gewonnen. De ploeg van Mark van Bommel staat op de 3e plek in de competitie met 28 punten. Fortuna Sittard staat op dit moment op de 15e plaats met 15 punten. Wel kan PSV weer beschikken over Donyell Malen en Steven Bergwijn, die respectievelijk de meeste doelpunten en meeste assists hebben gemaakt bij de club. Malen met 10 doelpunten en Bergwijn met 7 assists.

PSV - Fortuna Sittard is om 19.45 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd is live te volgen op FOX Sports 1 en staat onder leiding van Allard Lindhout.

Bekijk ook