PSV tegen Fortuna op jacht naar 800e thuiszege

Artikel
PSV tegen Fortuna op jacht naar 800e thuiszege

Na de midweekse wedstrijd tegen FC Kopenhagen pakt PSV de draad in de Eredivisie weer op. In het Philips Stadion is Fortuna Sittard aankomende zondag de tegenstander. PSV verloor in competitieverband nog nooit van Fortuna in Eindhoven. De club kan zijn achthonderdste thuiszege boeken in de Eredivisie.

Historie
PSV verloor slechts een van zijn laatste 26 Eredivisie-duels met Fortuna. In 1999 won de ploeg uit Sittard in eigen huis met 6-4. Wilfred Bouma was een van de Sittardse doelpuntenmakers. PSV zette de laatste acht onderlinge wedstrijden allemaal om in een overwinning. Het laatste puntenverlies dateert van december 2000.

Thuiszege
Bij winst op Fortuna boekt PSV zijn achthonderdste thuiszege in de Eredivisie. Fortuna lijkt voor die gelegenheid een geschikte tegenstander. De Limburgers vertrokken nog nooit uit het Philips Stadion met de volle buit. Van de 22 wedstrijden won PSV er negentien. Driemaal eindigde het duel in een gelijkspel. Voor Fortuna is deze serie de langste reeks zonder uitoverwinning tegen een en dezelfde tegenstander.

Eerder dit seizoen
De wedstrijd in Sittard eerder dit seizoen eindigde in een 1-4 zege voor PSV. Armindo Bruma (2), Ibrahim Sangaré en Ritsu Doan scoorden de doelpunten. De Japanner maakte meer Eredivisie-doelpunten (3) tegen Fortuna dan tegen iedere andere Eredivisieploeg. Fortuna incasseerde dit seizoen al 53 tegendoelpunten. Dat is na Cambuur Leeuwarden het meest van alle teams in de Eredivisie.

Beide clubs
PSV kan zondag zijn zesde overwinning op rij boeken in de Eredivisie. Dat zou de langstlopende reeks betekenen sinds het seizoen 2018-2019. Destijds werd onder leiding van coach Mark van Bommel liefst dertien keer op rij gewonnen. Van Bommel speelde voor zowel PSV als Fortuna Sittard, net als onder anderen Bouma, Kevin Hofland, Huub Stevens en Jürgen Dirkx.