PSV stond pas 91 minuten op achterstand

PSV stond in de Eredivisie dit seizoen pas 91 minuten op achterstand. De ploeg van Mark van Bommel kan tegen FC Utrecht zondagmiddag het puntentotaal ophogen naar 58.

Landstitel
Omgerekend naar het driepuntensysteem was er in de geschiedenis van de Eredivisie nog nooit een ploeg die na 21 speelronden 58 punten had en geen kampioen werd. In de voor PSV de afgelopen jaren goedgezinde Galgenwaard kan de ploeg van Van Bommel dat aantal bereiken bij een overwinning. Vorig seizoen nog won PSV me 7-1 op bezoek bij FC Utrecht. PSV verspeelde in zijn laatste twaalf eredivisieduels met FC Utrecht geen enkel punt. Alle wedstrijden werden gewonnen met een gecombineerd doelsaldo van 40-7.

Achterstand
Een ander opvallend feitje is dat PSV dit seizoen pas 91 minuten op achterstand stond. Die achterstand werd verdeeld over drie wedstrijden. 4 minuten tegen FC Groningen (1-2 zege op 27 oktober 2018), 63 minuten tegen Feyenoord (2-1 nederlaag op 2 december 2018) en 24 minuten tegen AZ (3-1 zege op 22 december 2018). PSV hield dit seizoen al 11 keer zijn doel schoon. Alleen Ajax (12) behaalde meer clean sheets. Vorig seizoen hield PSV in totaal 14 keer de nul.

Op de hoogte blijven van FC Utrecht – PSV? Volg dan alle socialkanalen van de club vanaf 16.45 uur.