PSV staat stil bij 75 jaar vrijheid

Artikel
PSV staat stil bij 75 jaar vrijheid

PSV staat deze week stil bij 75 jaar vrijheid in Eindhoven. Van 12 tot en met 18 september verhaalt PSV.nl/vrijheid dagelijks over PSV in oorlogstijd. De wedstrijd PSV - Vitesse aanstaande zaterdag staat deels in het teken van de bevrijding van de stad.

Meneer Frits 
Vanaf 12 september verschijnt er dagelijks een verhaal over de ontwikkelingen van PSV ten tijde van de Duitse bezetting. De centrale rol in die verhalen is voor oer-supporter Frits Philips, die door omstandigheden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de leiding over de Philips-fabrieken in bezet Eindhoven kreeg.

Philips Archief
De verhalen zijn geschreven door journalist en PSV-kenner Frans van den Nieuwenhof en mede tot stand gekomen dankzij het Philips Archief (Philips Company Archives). Zij stelde uitsluitend voor dit project exclusieve beelden en documentatie beschikbaar aan PSV die komende week te lezen en zien is op de website.

PSV - Vitesse
Rond de wedstrijd PSV - Vitesse staat PSV eveneens stil bij Operatie Market Garden, die de bevrijding van Eindhoven inluidde. Onder meer met uitingen op het FANplein, speciale wedstrijdshirts en de ontvangst van veteranen bij het duel. Daarnaast keert de Philips Harmonie eenmalig terug om het clublied te spelen en staan alle hoofdsponsors van alle clubs uit de Eredivisie stil bij de Invictus Games die in 2020 in Nederland worden gehouden. Ben je nog op zoek naar een kaartje? Hieronder vind je een link om tickets te kopen.

Tickets PSV - Vitesse

Eindhoven viert 75 jaar vrijheid
Op 18 september aanstaande is het exact 75 jaar geleden dat Eindhoven door de geallieerden bevrijd werd van de Duitse bezetter tijdens Operatie Market Garden. Stichting 18 september staat al sinds jaar en dag stil bij de bevrijding van de stad. Omdat de stad dit jaar voor het 75e jaar op rij vrijheid viert, staan stichting en Eindhoven nog uitgebreider stil bij de bevrijding. Op tal van plaatsen in de stad zijn er deze weken activiteiten, waarvan het ontsteken van het vredesvuur op het Stadhuisplein en de Lichtjesroute de bekendste zijn.

Overzicht
Op deze site vind je een zo compleet mogelijk beeld van de activiteiten die in en rond Eindhoven plaatsvinden in het kader van de viering van 75-jarige vrijheid.

Bekijk ook