PSV speelt zondag 50e Eredivisie-wedstrijd onder Schmidt

Artikel
PSV speelt zondag 50e Eredivisie-wedstrijd onder Schmidt

Wie naar de voorgaande resultaten kijkt, ziet dat PSV aankomende zondag een grote kans maakt tegen N.E.C. PSV verloor slechts 6 zijn 80 voorgaande Eredivisie-duels tegen de club. Het elftal is dan ook gebrand deze reeks vast te houden.

Reeks
PSV won elk van zijn laatste zeven Eredivisie-ontmoetingen tegen N.E.C., met een doelsaldo van 23 goals voor en 4 tegen. De laatste keer dat de twee clubs in de competitie tegenover elkaar stonden, was in het seizoen 2016-2017. PSV won toen met 0-4 (uit) en 3-1 (thuis).

Vier keer de nul
PSV verspeelde voor het laatst punten tegen N.E.C. op 15 december 2012. Het werd toen 1-1 in Nijmegen. Mathias Jørgensen (10') maakte het doelpunt voor PSV. Sinds die wedstrijd scoorde N.E.C. in geen van zijn drie thuiswedstrijden tegen PSV in de Eredivisie. PSV kan zondag voor het eerst in vier opeenvolgende uitduels bij N.E.C. 'de nul' houden.

Promovendi
PSV verloor geen van zijn laatste 37 Eredivisie-duels tegen een promovendi (W31-G6-V0).

 Groei
Cody Gakpo is dit seizoen vaker betrokken bij doelpunten dan het jaar daarvoor.  De aanvaller maakte vier goals en gaf zeven assists in tien Eredivisie-optredens. Vorig seizoen maakte hij in 23 duels zeven doelpunten en gaf hij drie assists.

 Doelpuntenmakers
De laatste zeven Eredivisie-goals van PSV kwamen op naam van zeven verschillende spelers: Ibrahim Sangaré, Armindo Bruma, Carlos Vinícius, Cody Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Phillipp Mwene.

 50e Wedstrijd
PSV speelt zijn 50e Eredivisie-wedstrijd sinds de aanstelling van Hoofdcoach Roger Schmidt. Sinds de komst van Schmidt veroverde alleen Ajax (124) meer punten in de Eredivisie dan PSV (106). Feyenoord en AZ staan op 94 punten in deze periode.

Bekijk ook