PSV speelt gelijk in Heerenveen

3 min
PSV1

In Heerenveen kwam PSV niet verder dan gelijkspel. Het overwicht lag in Eindhovense handen, maar het was niet genoeg om drie punten te pakken.

Vinícius
In het hoge noorden ging PSV de strijd aan met sc Heerenveen. De jacht op goals was gelijk in volle gang. Binnen vijf minuten mocht PSV al twee keer aanleggen voor een hoekschop. Het eerste gevaarlijke moment was voor Carlos Vinícius. Bruma gaf een hele nette pass met de hak om de Braziliaan in stelling te brengen, maar de spits schoot net naast. Hetzelfde duo zorgde ook voor de tweede grote kans, en deze was wel raak. Na een uitstekende voorzet van Ritsu Doan kopte Bruma door op Vinícius, en die schoot met scherp: 0-1 binnen het eerste kwartier.

Kansen
PSV bleef op de aanval spelen. Binnen enkele minuten kwamen er meer grote kansen voor de ploeg. Zo kon Olivier Boscagli uithalen na een counter en kwam Vinícius dichtbij zijn tweede met het hoofd. Ook Ibrahim Sangaré deed een poging, maar miste de controle om uit te kunnen halen. De Friezen kwamen zo weinig aan spelen toe. Meer dan een schot van afstand zat er vooralsnog niet voor ze in. Ondertussen kwam PSV met grotere kansen. Ook Bruma kon na een voorzet Erick Gutiérrez een prima poging doen. Zelfs Phillipp Mwene stormde mee. De rechtsback kwam op de positie van linksbuiten te staan en kon uithalen, maar zijn schot ging net naast. PSV ging als met een nauwe voorsrpong terug naar de kleedkamer.

Spanning
Het leek een kwestie van tijd voordat de 0-2 zou vallen, maar dat bleef uit. Vinícius was de eerste die kon uithalen in de tweede helft, maar schoot naast. Het bleef heet onder de voeten van sc Heerenveen, vooral nadat PSV drie hoekschoppen op rij mocht nemen. Ondanks ons overwicht wist de thuisploeg iets terug te doen. Joël Drommel had een prima redding in huis op een vrije trap, maar bij de rebound was hij kansloos. Ineens lag alle druk erop om toch nog de punten te pakken in de slotfase.

Tegenvaller
PSV zette alles op alles om nog een doelpunt te forceren. Zo kwam Bruma akelig dichtbij met een schot op de paal. Ook Marco van Ginkel kwam tot schieten, maar zag zijn inzet worden geblokkeerd. Uit de kluts die volgde was het bijna raak, maar de nodige goal kwam niet. De tijd begon te dringen, maar een ontsnapping in de laatste minuten zat er niet meer in. PSV moest genoegen nemen met een punt in Heerenveen.