PSV sluit het seizoen af met overwinning op PEC Zwolle

Artikel
PSV sluit het seizoen af met overwinning op PEC Zwolle

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft PSV gewonnen van PEC Zwolle. Richy Ledezma scoorde zijn eerste goal terwijl Jenson Seelt en Dennis vos hun debuut maakten. Roger Schmidt sluit met een overwinning zijn tijd af bij PSV.

Vlugge treffers
In het MAC³PARK stadion in Zwolle speelde PSV de laatste wedstrijd van het seizoen. Over alle competities heeft de ploeg 58 duels gespeeld en nu is het seizoen ten einde. Tegen PEC Zwolle wilde de ploeg nog een keer knallen. De eerste die uithaalde namens de Eindhovenaren was Bruma. Cody Gakpo schoot van afstand, maar zijn inzet werd van richting veranderd. Bruma was er als de kippen bij en schoof beheerst de bal achter PEC-doelman Lamprou. De Zwollenaren herpakten zich echter snel en wisten PSV te verrassen met de gelijkmaker. Even leek er zelfs een Zwolse voorsprong in te zitten, maar de VAR greep in.

Buitenspel
Na balverlies van PEC Zwolle leek Gakpo de voorsprong terug te pakken, maar de hoek was te moeilijk om tot een goed schot te komen. Door een zeer nette pass van Joey Veerman kon ook Mauro JR uithalen. Wederom stond Lamprou in de weg. Bruma wist na een slimme beweging wel het net te vinden. Al ging er een streep door het doelpunt vanwege buitenspel. De ploeg voerde de druk op. Er werd hard gevochten om nog voor de rust weer op voorsprong te komen, al bleek dat niet haalbaar. Met een gelijke stand keerde de ploegen terug naar de kleedkamer.

Talent
In de rust bleef Philipp Max achter in de kleedkamer en Dennis Vos mocht zijn debuut maken in het eerste team van PSV. De verdediger liet zich nadrukkelijk zien. Gakpo kwam ook gemotiveerd terug op het veld. Al snel haalde hij snoeihard uit en zag zijn knal van de paal afketsen. Ondanks dat PEC Zwolle al zeker is van degradatie, gaven ze zich niet gewonnen. Een Zwolse voorsprong leek dichtbij, maar Yvon Mvogo had een fenomenale redding in huis. In het laatste half uur werd de opstelling van PSV aangepast. Richy Ledezma, Maxi Romero en Johan Bakayoko kregen nog speelminuten. 

Debuten
PSV wist de voorsprong naar zich toe te trekken. Na een lange bal van Jordan Teze kon Ledezma vrijuit schieten. Met een fraaie afronding zette hij de 2-1 op het scorebord: zijn eerste doelpunt in PSV 1. Na deze treffer kwam er nog een debuut. De beurt was aan Jenson Seelt, die in het veld kwam voor Ibrahim Sangaré. In de slotfase lieten de jonge talenten zich van hun beste kant zien. Bakayoko danste geregeld over het veld met uitstekende bewegingen terwijl Seelt en Vos het onder controle hadden achterin. Met een overwinning op PEC Zwolle sluit PSV het seizoen 2021-2022 af.