PSV pakt tiende Johan Cruijff Schaal

PSV heeft de eerst prijs van het seizoen 2015-2016 binnen. In de ArenA won de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu met 0-3 van FC Groningen en daarmee pakt het de tiende Johan Cruijff Schaal in de clubhistorie. Voetballend gezien was FC Groningen niet veel minder dan PSV, maar waar de Noorderlingen hun kansen gekeerd zagen worden, was PSV voor het doel messcherp.

Aanvoerder Luuk de Jong knikt openingstreffer binnen
Ondanks een overwicht van FC Groningen was het PSV dat na een wat afwachtend begin van het duel de score opende. Luuk de Jong, die tijdens de wedstijd de aanvoerdersband droeg, was in de 25e minuut het eindstation van een prima PSV-aanval. De aanvaller kreeg de bal panklaar op zijn hoofd gespeeld van Santiago Arias en knikte vervolgens tegendraads raak achter FC Groningen-keeper Sergio Padt: 0-1. Dat die stand na 45 minuten nog steeds op het bord stond, was vooral te danken aan Jeroen Zoet, want de betere kansen in de eerste helft waren voor de Noorderlingen. De doelman stond goed opgesteld bij schoten van Bryan Linssen en Albert Rusnak en zag een ander schot van Linssen tot zijn opluchting op de paal verdwijnen, waardoor PSV de kleedkamer opzocht met een 0-1 ruststand.

Davy Pröpper in zijn eerste officiële wedstrijd voor PSV | © Pics United Davy Pröpper in zijn eerste officiële wedstrijd voor PSV | © Pics United

PSV loopt na rust uit naar 0-3
Na rust kwam PSV een stuk scherper voor de dag. Onder aanvoering van Adam Maher, die zijn ijver in de 50e minuut beloonde met een prachtige goal. De middenvelder dribbelde over bijna de gehele breedte van het strafschopgebied om vervolgens geplaatst de 0-2 binnen te schieten. Na die treffer golfde het spel wat op en neer. Door ingrijpen van onder meer Bruma bleef de aansluitingstreffer echter uit, waarna PSV zich vervolgens in de 64e minuut in veilige haven counterde. Jürgen Locadia mocht na een pass van Davy Pröpper in de richting van het Groningen doel stomen, zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar ook De Jong attent de 0-3 binnen volleren. Daar bleef het bij, ook al omdat Padt in de slotfase een penalty van de ingevallen Andrés Guardado keerde. Gastón Pereiro maakte even daarvoor als invaller zijn officiële debuut voor PSV. Iets dat Pröpper en Simon Poulsen al bij de aftrap deden.