PSV pakt op valreep punt na goede eerste en mindere tweede helft

3 min
PSV1

PSV heeft zondag niet weten te profiteren van de uitglijders van directe concurrenten Ajax, Vitesse en Feyenoord. Evenals hen bleef de ploeg dit weekend zonder zege. Tegen sc Heerenveen werd het na een knotsgekke slotfase 2-2.

Dominant
Hoofdcoach Roger Schmidt, liet zijn ploeg zondag in een 4-3-3-formatie starten en had een basisplaats ingeruimd voor Mo Ihatteren. Met hem speelde PSV dominant, leverde dat aanvankelijk niet veel op. Heerenveen, dat massaal inzakte, kreeg nog de beste mogelijkheden. Met een schot van grote afstand testte aanvaller Veerman doelman Yvon Mvogo, die op zijn post was en dat na twintig minuten wederom was toen opnieuw Veerman de openingstreffer voor het intikken had.

Götze beloont PSV-spel
Aan het overwicht van PSV deed dat nauwelijks wat af. In het eerste half uur had de ploeg tachtig (!) procent balbezit. Dat PSV met een voorsprong de kleedkamer opzocht was gezien dat beeld niet vreemd. Na een klein half uur spelen tekende Mario Götze op werkelijk schitterende wijze voor de enige treffer van de eerste helft. De Duitser liftte de bal over doelman Mulder heen nadat hij de bal in de loop meekreeg van Cody Gakpo.

Verval
Zelf had Gakpo niet gek lang daarna de 0-2 op de schoen. De aanvaller had een strakke voorzet van Denzel Dumfries kunnen (en misschien wel moeten) promoveren tot een treffer, maar zag zijn inzet naast rollen. Het was niet de eerste keer dat PSV zichzelf vergat te belonen voor het bij tijd en wijle indrukwekkende veldspel van de eerste helft. Na rust was daarvan weinig over. Met een ogenschijnlijk lege tank moest PSV zien stand te houden tegen de Friezen, die bij konden schakelen en het duel omdraaiden.

Punt op valreep
In de 70e minuut ontsnapte Veerman aan de aandacht van de PSV-defensie en tekende hij voor de 1-1. Een grote domper volgde tien minuten later. In de 78e minuut omspeelde Van Bergen invaller Jorrit Hendrix en liet hij Mvogo kansloos met een door schot in de verre hoek: 2-1. In een krankzinnige slotfase – met kansen voor sc Heerenveen en een teruggedraaide penalty voor de Friezen – redde invaller Joël Piroe een punt: 2-2.