PSV pakt drie punten in vol Philips Stadion

PSV pakt drie punten in vol Philips Stadion
4 min
PSV1

Na een midweekse overwinning op Maccabi Tel Aviv FC speelt PSV voor het eerst dit jaar in een vol Phillips Stadion. Voor het eigen publiek heeft de ploeg een geweldige start tegen sc Heerenveen, maar de bezoekers komen goed terug in de wedstrijd. Na een tactische omzetting speelt PSV een perfecte tweede helft en wint het overtuigend van de Friese bezoekers.

Vol stadion
De elf mannen van PSV betraden het veld en werden luidkeels toegezongen door de supporters in een uitverkocht Philips Stadion. Het applaus galmde door het stadion als nooit tevoren. De fans kwamen weer als vanouds naar PSV kijken, en de ploeg wilde niets liever dan hun geduld belonen met drie punten. Het gaspedaal werd ingetrapt. Elke onderschepping, doelpoging of knappe actie werd aangemoedigd met luid applaus. Het duurde nog geen kwartier of er werd weer uit volle borst gezongen. Joey Veerman probeerde Noni Madueke in stelling te brengen met een slimme pass. De verdedigers van sc Heerenveen kwamen er tussen, maar raakten de bal even kwijt. Madueke profiteerde hiervan en joeg de bal kiezelhard in het dak van het doel: 1-0.

Tegenvallers
PSV wervelde over het veld, zoekende naar de tweede treffer. Echter werden de bezoekers wat brutaler. Via de counter kwamen ze er af en toe gevaarlijk uit. Het leidde niet gelijk tot een doelpunt, maar PSV was niet meer zo oppermachtig als in de openingsfase. De Friezen kwamen tot een schietkans die onverhoopt via de schoen van Olivier Boscagli in het doel vloog. Een tegenvaller voor de supporters, maar dat weerhield ze er niet van om hun club luidkeels toe te zingen en een steuntje in de rug te bieden. De complimenten daarna waren voor Erick Gutiérrez, die met het hoofd de bal van de lijn wist te halen om een tweede tegentreffer te voorkomen. Echter werd zijn glansrol opgevolgd door een pijnlijke tegenvaller. De middenvelder kwam ten val en moest het veld geblesseerd verlaten. PSV joeg door om nog een doelpunt te scoren voor het rustsignaal, maar dat lukte niet. 

Sprint uit de startblokken
In de eerste helft startte PSV al sterk, maar in de tweede helft werd er echt goed gas gegeven. Na de rust verscheen er een ander PSV op het veld. Enerzijds omdat Ritsu Doan en Bruma, Cody Gakpo en Noni Madueke vervingen, maar ook omdat het meteen de aanval zocht. Bruma, die nog maar net warm zal zijn geweest, legde een bal perfect klaar voor Mario Götze, die geplaatst binnen wist te schieten. Even later ontplofte het Philips Stadion voor de derde keer nadat notabene oud-Heerenveenspeler Joey Veerman zijn eerste Eredivisietreffer voor PSV maakte. De ploeg was weer heer en meester en bleef dat nu ook.

Perfecte tweede helft
Sc Heerenveen leek lamgeslagen en kon niet meer het nodige verzet bieden. PSV speelde frivool en trakteerde het publiek op een heerlijk middagje voetbal. Zo deed Bruma twee waardige pogingen met een schot van afstand en een kopbal van dichtbij. Doan was ook nadrukkelijk aanwezig in het zestienmetergebied van de Friezen. De Japanner zocht geregeld de combinatie op met Vinícius. Sc Heerenveen probeerde wat terug te doen, maar mede door Mauro JR mocht het niet baten. De Friezen kregen een dot van een kans maar de Braziliaan greep heel fraai in en haalde de bal van de lijn. De supporters lieten zich negentig minuten lang horen en richting de slotminuten werd er nog luider gezongen. Hun volledige terugkeer naar het stadion werd bekroond met drie welverdiende punten. Een uitstekende voorbereiding in aanloop naar het Europese treffen met Maccabi Tel Aviv FC.

wedstrijden
PSV1