PSV pakt drie belangrijke punten in Utrecht

In Stadion Galgenwaard heeft PSV gewonnen van FC Utrecht. Eran Zahavi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar de controle lag grotendeels in Eindhovense handen. De ploeg pakt drie belangrijke punten in de titelstrijd.

Steun van supporters
Met de steun van een vol uitvak vocht PSV voor drie punten in Stadion Galgenwaard. De ploeg zette gelijk de druk erop en kwam in de eerste minuten al tot enkele kansen. Na goed voorbereidend werk van Mauro JR kreeg Zahavi een kleine mogelijkheid, daarna volgde een hoekschop en nog een vrije trap vanaf ongeveer 18 meter. De Domstedelingen waren gewaarschuwd. De druk werd hoog gehouden en ook de thuisploeg beproefde af en toe zijn geluk. De grootste kans was uiteindelijk voor Armando Obispo, uit een hoekschop kopte hij gericht richting de goal, maar de Utrechtse doelman kon de bal met zijn vingertoppen wegwerken.

Offensief
De wedstrijd kende een ietwat chaotische eerste helft, maar PSV dirigeerde het spel. De Domstedelingen kenden een uitbraak, maar Joël Drommel was zeer scherp en stopte de aanval met een goede ingreep. PSV reageerde hierop met een eigen offensief. Een razendsnelle combinatie tussen Gakpo en Max leverde een goede voorzet op, maar de bal kwam net niet bij Mario Götze die klaarstond om in te tikken. Door de veelvuldige aanvallen van PSV hing een openingstreffer in de lucht. Rappe sprints van onder andere Doan en Gakpo leverde op zijn tijd enkele hoekschoppen op. Op slag van rust kreeg de aanvoerder nog een grote kans na een slimme actie van Götze, maar het mocht vooralsnog niet baten. In de tweede helft moest de klus worden geklaard.

Openingsgoal Zahavi
Bij de start van het tweede bedrijf bleef Götze achter in de kleedkamer, Joey Veerman was zijn vervanger. De ploeg ging razendsnel op zoek naar de eerste treffer. Aan de overzijde van het veld deed ook FC Utrecht een waardige poging met een kopbal, maar wederom had Drommel een uitstekende reflex in huis. Uiteindelijk kwam toch de bevrijdende eerste goal en de eer was aan Zahavi. Gakpo hield de bal goed binnen de lijnen en bewaarde het overzicht. Na een scherpe voorzet en een slim overstapje van Sangaré kon Zahavi de bal binnenwerken. De ontlading spatte er vanaf bij de PSV’ers. Met deze opsteker opende de ploeg gelijk de jacht op een tweede doelpunt.

Slotfase
PSV bleef in controle in de slotfase. Met een voorsprong op zak zag het er goed uit, maar een verruiming was welkom om wat spanning uit de wedstrijd te halen. Met nog tien minuten te gaan werd doelpuntenmaker Zahavi gewisseld voor Yorbe Vertessen. De snelheid van de rappe Belg was een gevaarlijk wapen. Ook Carlos Vinícius kwam in de laatste minuten nog als extra wapen. FC Utrecht probeerde de gelijkmaker met man en macht af te dwingen, maar de verdediging van PSV was oppermachtig. Met name Drommel was de uitblinker achterin. De ene goal van Zahavi bleek genoeg voor de overwinning, 0-1 werd de eindstand. De drie punten zijn een mooi cadeau voor de jarige Hoofdcoach Roger Schmidt.