PSV pakt draad tegen AZ weer op

PSV pakt draad tegen AZ weer op
2 min
PSV1

Na een competitievrij weekend hervat PSV de Eredivisie komend weekend tegen AZ. Eerder dit seizoen pakte de ploeg in Alkmaar de volle buit (0-3). De club van Roger Schmidt is erop gebrand om de club uit de Zaanstreek voor het eerst sinds 2018 een halt toe te roepen in het Philips Stadion.

Recente ontmoetingen
In de vierde speelronde van de huidige voetbaljaargang zorgden Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen en Ritsu Doan ervoor dat PSV aan het langste eind trok in Alkmaar. De voorbije twee edities van PSV-AZ werden echter in het voordeel van de Alkmaarders beslecht. PSV hoopt die reeks nu te doorbreken om te voorkomen dat AZ de eerste Eredivisie club in veertig jaar wordt die drie opeenvolgende competitiewedstrijden wint in het Philips Stadion.

Cody Gakpo
Met Pascal Jansen treft Cody Gakpo een oude bekende bij de tegenstander van komende zaterdag. Gakpo debuteerde op 4 april 2016 in een wedstrijd van Jong PSV onder de hoede van Jansen in het betaalde voetbal. De Eindhovenaar is dit seizoen de meest waardevolle speler van PSV, met zes doelpunten en tien assists.

Supporters
Door de aangekondigde versoepelingen van het kabinet mag PSV komende zaterdag na ruim twee maanden eindelijk weer eens publiek verwelkomen in het Philips Stadion. Om en nabij de 12.000 seizoenkaarthouders zullen de ploeg zaterdag een duwtje in de juiste richting geven.

Ibrahim Sangaré
Bij PSV keert Ibrahim Sangaré weer terug in de wedstrijdselectie. De fysiek sterke middenvelder gaf de voorbije weken met de nationale ploeg van Ivoorkust acte de présence op het toernooi om de Afrika Cup. Sangaré staat zo voor zijn eerste duel in het rood-wit in 2022.