PSV overtuigt in Zwolle: 0-4

PSV heeft zaterdagavond in Zwolle een overtuigende zege geboekt: 0-4. De ploeg van trainer Phillip Cocu kwam geen moment in de problemen en voegde op de kampioensgrond van vorig jaar dankzij treffers van Nicolas Isimat, Jorrit Hendrix, Luuk de Jong en Steven Bergwijn drie punten aan het puntentotaal toe. PSV blijft daardoor nog altijd foutloos in de Eredivisie.

Isimat en Hendrix bezorgen PSV clubrecord
In het Mac3Park Stadion legde PSV een indrukwekkende eerste helft op de mat. De ploeg van Phillip Cocu was heer en meester en drukte dat uit in een 0-2 ruststand. PSV was fel, dicteerde en controleerde op het kunstgras, waar Nicolas Isimat en Jorrit Hendrix namens PSV het net vonden. De Franse verdediger knikte in de 19e minuut vanuit een teruggelegde vrije trap de 0-1 binnen, Hendrix vond op zijn beurt het doel met een heerlijke streep van afstand. Die twee treffers betekenden tevens een clubrecord; PSV maakte in elk van de laatste tien uitduels in de Eredivisie minstens twee goals.

Luciano Narsingh keerde tegen PEC Zwolle terug in de basis Luciano Narsingh keerde tegen PEC Zwolle terug in de basis

Beauty Bergwijn
Ook in de tweede helft was het gevaar voor het doel van PEC Zwolle een stuk groter dan voor dat van Jeroen Zoet. PEC gaf in de openingsfase van de tweede helft wel wat meer tegengas dan voor rust, maar de grootste kansen bleven voor PSV. Zo had Jürgen Locadia de wedstrijd al na een uur in het slot kunnen gooien, maar raakte hij de bal na een prachtige pass van uitblinker Andrés Guardado helemaal verkeerd. Ook Luuk de Jong en Luciano Narsingh kregen kansen om het duel voortijdig te beslissen en naarmate de tweede helft vorderde verdween ook de hoop bij PEC om er nog een echte wedstrijd van te maken. Hoop die helemaal weg was toen De Jong PSV vijf minuten voor tijd op 0-3 knikte. Invaller Steven Bergwijn krulde niet gek lang daarna ook nog de 0-4 in het kruis. Zijn eerste goal voor PSV.

Nicolas Isimat wees PSV de weg. Hij tekende voor de 0-1 in Zwolle Nicolas Isimat wees PSV de weg. Hij tekende voor de 0-1 in Zwolle