PSV overklast Heracles en pakt drie punten

In een vol Philips Stadion heeft PSV de winnende lijn doorgezet en drie punten gepakt tegen Heracles Almelo. Joey Veerman, Eran Zahavi en Cody Gakpo scoorden namens de thuisploeg.

Steunbetuiging
Het was geen alledaags duel in het Philips Stadion. De wedstrijd stond in het teken van de oorlog in Oekraïne. Mario Götze droeg een speciale aanvoerdersband die na afloop van de wedstrijd werd geveild en de supportersvereniging hield een inzamelingsactie voor de slachtoffers. Op de boarding in het stadion was geel-blauwe verlichting te zien als steunbetuiging. Na het eerste fluitsignaal begon PSV met veel energie aan de wedstrijd. Philipp Max gaf snel een goede voorzet richting het zestienmetergebied van Heracles. Eran Zahavi kwam er met een voet bij, maar stond in een moeilijke positie. Daarna volgde een kans voor Noni Madueke die tot een goed schot kwam. Heracles-doelman Bucker wist de inzet tegen te houden. PSV toonde veel strijdlust in de openingsfase.

Dominant

De ploeg wervelde over het veld en het was een kwestie van tijd voordat de openingsgoal zou vallen. De eer was aan Joey Veerman om deze te maken. Madueke werd onder druk gezet door de spelers van Heracles, maar hij hield de bal knap bij zich. Met een slimme pass wist hij Veerman te bereiken die hard uithaalde vanaf de rand van het zestienmetergebied: 1-0. PSV kende een dominante eerste helft. Heracles Almelo kwam niet aan voetballen toe. Veerman had wel oren naar een tweede doelpunt en deed nog een poging van afstand die in de handen van Bucker eindigde. Ook Zahavi en Madueke waren scherp. De Israëliër wist bijna de doelman te passeren uit een moeilijke hoek en de Engelsman probeerde het door de benen. Een tweede goal hing in de lucht, maar in de eerste helft viel deze niet meer.

Rentree
Heracles mocht enigszins van geluk spreken dat er slechts een goal was gevallen, maar PSV bracht daar snel verandering in bij de start van de tweede helft. Götze en Madueke zette samen een goede aanval op. Daaruit kwam de bal terecht bij Zahavi die de tweede treffer van de middag in de touwen schoot. Het was gelijk het laatste wapenfeit van de spits, want hij werd gewisseld voor Cody Gakpo. Hiermee maakt de geboren Eindhovenaar zijn rentree na een blessure. Hij liet zich gelijk zien op het veld door met een snelle beweging Veerman in stelling te brengen om te schieten.

Goals
In de slotfase bracht de tegenstander nog een weerwoord. In een zeldzame uitbraak van Heracles Almelo werd de bal voor het doel geslingerd. Een van richting veranderde kopbal was niet te houden. PSV was duidelijk niet tevreden met de tegentreffer en binnen enkele minuten deed de ploeg wat terug. Götze leverde uitstekend voorbereidend werk, waarna Gakpo klaarstond om de bal in het net te tikken. De marge van twee doelpunten was terug op het scorebord. In de slotfase maakte ook Armando Obispo zijn rentree. De verdediger heeft enkele wedstrijden moeten missen. Al met al was PSV de dominante ploeg op het veld en zijn de drie punten volkomen terecht in Eindhoven gebleven.