PSV op zoek naar goals tegen FC Twente

PSV op zoek naar goals tegen FC Twente
2 min

Voor PSV is het een stuk makkelijker dit seizoen de nul te houden dan om zelf tot scoren te komen. Tenminste, als je de cijfers mag geloven. Tegen FC Twente zal PSV erop gebrand zijn om die cijfers te verbeteren en tot een goed resultaat te komen.

Doelkansen benutten
Aan de hoeveelheid pogingen ligt het niet. PSV schoot in de competitie tot nu toe het vaakst van alle teams, met 210 pogingen. Maar 9 procent van die schoten belandt in het doel en in thuiswedstrijden is dat percentage 2 procent. Het is misschien de reden dat de ruststand bij wedstrijden van PSV al vijf keer 0-0 was, het vaakst van alle clubs. Er zijn echter ook statistieken die zeggen dat de kans op een doelpuntenfestijn groot is. In de elf duels van FC Twente werd al 36 keer gescoord. Dat is het hoogste aantal van alle teams.

Verdedigend fort
Aan de andere kant heeft PSV ook niet veel goals nodig, want de verdediging staat statistisch gezien als een huis. PSV kreeg pas vijf tegengoals, het minst van alle eredivisieclubs. Jeroen Zoet en Remko Pasveer hielden samen al zes keer de nul. Alleen koploper Feyenoord kan ze dat nazeggen.

Oud-Twentenaren bij PSV
De kans is groot dat er twee voormalige spelers van FC Twente in een PSV-tenue zullen spelen. Remko Pasveer begon zijn carrière in Enschede en speelde tussen 2003 en 2006 veertien wedstrijden voor de Tukkers. Luuk de Jong werd in 2010 zelfs kampioen met FC Twente. Hij scoorde 39 keer in 75 eredivisieduels voor de club. Hij scoorde zowel voor FC Twente tegen PSV als andersom. Dat deden zes spelers hem voor: Hallvar Thoresen, René van de Kerkhof, Piet Wildschut, John Bosman, Arnold Bruggink en Jan Vennegoor of Hesselink.