PSV op dreef in eerste drie eredivisieduels

PSV op dreef in eerste drie eredivisieduels
2 min

In de afgelopen vijf seizoenen won PSV liefst vier keer de eerste drie wedstrijden in de Eredivisie. Alleen in 2015-2016 lukte het PSV niet om drie openingswedstrijden te winnen.

Overijssel  
Destijds ging PSV al in het eerste duel van het seizoen de mist in. Uit tegen ADO Den Haag kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In Overijssel kan PSV overigens uitstekende statistieken overleggen. PSV is in de laatste twee eredivisieseizoenen ongeslagen in die provincie. In zeven duels pakte PSV 19 punten (W6-G1-V0). Alleen AZ pakte ook 19 punten.

Hoe houdt PSV zich na Europese week?
Eén van de vragen voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle is hoe PSV zich na een midweekse wedstrijd in Europa houdt. Afgelopen seizoen had PSV door de uitschakeling tegen NK Osijek geen doordeweekse Europese verplichtingen. In het laatste seizoen waarin PSV dat wel had (hoofdtoernooi Champions League in 2016-2017) won PSV drie van de zes wedstrijden na een midweekse Europese wedstrijd (W3, G2, V1).

Tekst gaat verder onder foto

Lozano op schot 
Overigens speelde PSV enkele dagen na de Europese uitschakeling tegen Osijek een thuiswedstrijd tegen AZ en won het toen met 3-2. De openingsgoal in de wedstrijd werd gemaakt door Hirving Lozano, die al vroeg in het seizoen in vorm verkeert. Lozano scoorde al drie keer dit jaar en is met twee treffers in de Eredivisie vooralsnog ook topscorer van PSV.

Opent De Jong seizoenstotaal tegen favoriete club?
Aanvoerder Luuk de Jong is nog op jacht naar zijn eerste treffer van het seizoen. De kans dat die tegen PEC Zwolle valt is statistisch gezien groot. De Jong maakte negen doelpunten tegen PEC Zwolle, allemaal namens PSV. De Jong maakte tegen geen andere club meer eredivisiegoals. Vorig seizoen maakte hij in de thuiswedstrijd een hattrick.