PSV op bezoek bij gehavend Excelsior

PSV op bezoek bij gehavend Excelsior
2 min

PSV treft zondag met Excelsior een ploeg die te kampen heeft met flink wat blessures. Desondanks pakten de Rotterdammers tien punten uit hun laatste vijf wedstrijden en staan ze op een keurige tiende plaats in de Eredivisie. In het Van Donge & De Roo Stadion, voorheen Woudestein, gaat PSV op jacht naar de negende competitiezege op een rij.

Onderlinge ontmoetingen
PSV presteert vaak goed tegen Excelsior. De laatste zes keer dat PSV bij de kleinste club van Rotterdam op bezoek ging, werd er gewonnen. Vorig seizoen won PSV op Woudestein met 3-1 dankzij doelpunten van Luciano Narsingh, Luuk de Jong en Davy Pröpper. Voor Excelsior scoorde Luigi Bruins. De middenvelder is dit seizoen topscorer van Excelsior met vier doelpunten.

Inclusief thuiswedstrijden heeft PSV al twintig duels op rij niet verloren van Excelsior. De laatste competitiezege van Excelsior op PSV dateert van 27 mei 1985. Excelsior won toen met 2-0 dankzij doelpunten van Mike Snoei en Henk van Goozen.

Beter op vreemde bodem
Opvallend is dat het elftal van trainer Mitchell van der Gaag dit seizoen op vreemde bodem beter presteert dan op het eigen kunstgras. Excelsior verzamelde pas vier van zijn zeventien punten in thuiswedstrijden. Dat is samen met Willem II, Roda JC Kerkrade, sc Heerenveen en NAC Breda het minst van alle clubs in de Eredivisie. PSV is de laatste tijd juist goed op dreef op kunstgras. De koploper van de Eredivisie is al elf wedstrijden ongeslagen op de plastic ondergrond.

Volle ziekenboeg
De ziekenboeg van de Rotterdammers is in de aanloop naar het competitietreffen met PSV behoorlijk gevuld. Alessandro Damen, Shane O’Neill, Desevnio Payne en Lorenzo Burnet ontbreken al wat langer met blessures, maar aan die lijst werden deze week nog twee namen aan toegevoegd: PSV-huurling Jordy de Wijs en topscorer Bruins. De Wijs mist het weerzien met zijn oude club vanwege een blessure aan zijn linkerknie en Bruins kampt met hamstringklachten.